Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν νέα βάση στη Συρία κοντά σε περιοχή με πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου

Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν νέα βάση στη Συρία κοντά σε περιοχή με πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου

Διαφήμιση

10 02 2020 | 08:46
Οι δυνάμεις των ΗΠΑ που βρίσκονται στη Συρία άρχισαν να κατασκευάζουν μια νέα στρατιωτική βάση στην πλούσια σε πετρέλαιο βορειοανατολική επαρχία Αλ – Χασάκα κοντά στην πόλη Τελ Μπρακ, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu της Τουρκίας επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Η ταχεία κατασκευή της βάσης φέρεται να ξεκίνησε στις 3 Φεβρουαρίου με εξοπλισμό και υλικά που έφτασαν από το Ιράκ μέσω της διέλευσης των συνόρων Αλ Ουίντ.

Οι πηγές του πρακτορείου ειδήσεων υποστηρίζουν ότι η βάση έχει δημιουργηθεί για να αποτρέψει τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες αναπτύσσονται στην Αραβική Δημοκρατία με εντολή της κυβέρνησης Άσαντ, να φτάσουν στο πετρελαϊκό πεδίο Ρμελάν.

Η πόλη Τελ Μπρακ βρίσκεται ανάμεσα σε δύο θύλακες που ελέγχονται από τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας, στις επαρχίες Αλ – Χασάκα και Καμισλι, που περιβάλλεται από τις δημοκρατικές δυνάμεις των Κουρδικών Συρίων, που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει στρατεύματα στην Αραβική Δημοκρατία χωρίς τη συναίνεση της κυβέρνησης ή της εντολής του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την απόσυρση των στρατευμάτων της από τη Συρία κάτω από δύο προϋποθέσεις, αλλά ποτέ δεν τις εκπλήρωσε.

Την τελευταία φορά τον Οκτώβριο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ δικαιολόγησε τη συνεχιζόμενη παραμονή αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα λέγοντας ότι είναι αναγκαία η «προστασία του συριακού πετρελαίου από το να πέσουν στα χέρια τρομοκρατών».

Η Δαμασκός και η Μόσχα αντέκρουσαν τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ, κατηγορώντας την ότι κλέβει τους πόρους της Συρίας και πως οι ενέργειες τους πάνε κόντρα στο διεθνές δίκαιο.

Η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι ο νόμιμος ιδιοκτήτης, η συριακή κυβέρνηση, πρέπει να ασκήσει τον έλεγχο του πετρελαίου της χώρας.

sputnik Greece