Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
ΗΠΑ: Κυρώσεις σε δύο Λιβανέζους για διεφθαρμένες πρακτικές και νοθεία καυσίμων

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε δύο Λιβανέζους για διεφθαρμένες πρακτικές και νοθεία καυσίμων

Διαφήμιση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν, χτες Τρίτη, την επιβολή κυρώσεων σε δύο Λιβανέζους επιχειρηματίες, με το σκεπτικό ότι επωφελήθηκαν από τη δημόσια διαφθορά στη χώρα.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων επέβαλε κυρώσεις στον Raymond Zina Rahma και τον αδελφό του Teddy, καθώς χρησιμοποίησαν τον πλούτο, τη δύναμη και την επιρροή τους για να συμμετάσχουν σε πρακτικές διαφθοράς που συμβάλλουν στην κατάρρευση του κράτους δικαίου στον Λίβανο .

«Σε μια εποχή που οι Λιβανέζοι αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, μια σοβαρή ενεργειακή κρίση και μια άνευ προηγουμένου πολιτική ανισορροπία, τα δύο αδέρφια έχουν χρησιμοποιήσει  την εμπορική αυτοκρατορία τους και τις πολιτικές τους διασυνδέσεις για να πλουτίσουν σε βάρος των πολιτών της χώρας τους». πρόσθεσε το αμερικανικό υπουργείο σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του.

Το υπουργείο αποκάλυψε ότι τα δύο αδέλφια, ο Ρέιμοντ και ο Τέντι, χρησιμοποίησαν τις εταιρείες που κατέχουν, που βρίσκονται εντός και εκτός Λιβάνου, για να κερδίσουν πολλές κυβερνητικές συμβάσεις μέσω μιας πολύ αδιαφανούς διαδικασίας δημόσιας προσφοράς.

Μεταξύ άλλων τα δύο αδέλφια έλαβαν, το 2017, μια υπεργολαβία για την εισαγωγή καυσίμων για χρήση από την κρατική εταιρεία Ηλεκτρισμού του Λιβάνου και για την εισαγωγή καυσίμων για λογαριασμό του Υπουργείου Ενέργειας και Υδάτων του Λιβάνου, με μια διαγωνιστική διαδικασία που ήταν ευρέως γνωστή ότι είναι διεφθαρμένη.

Κατά τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης, τα δύο αδέρφια Rahma εισήγαγαν μολυσμένα καύσιμα, τα οποία προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε λιβανέζικους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Μέσω της εταιρείας τους «ZR Energy DMCC», που εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, παρέδωσαν το προϊόν καυσίμου που νοθεύτηκε με την ανάμειξή του με άλλα καύσιμα.

Και ενώ ο πλούτος των δύο αδελφών αυξήθηκε με αυτό το σχέδιο, ο λαός του Λιβάνου υπέφερε από συχνές βλάβες σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε όλο τον Λίβανο και καθημερινές διακοπές ρεύματος αυξήθηκαν.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι τα δύο αδέρφια κατέχουν και διευθύνουν τον όμιλο “ZR Holding Sales” στον Λίβανο, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας, των επικοινωνιών και της αεροπορίας.

Το υπουργείο είπε ότι είχε επίσης επιβάλει κυρώσεις στις δύο εταιρείες.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

ERT NEWS | Ενημέρωση, Πολιτισμός, Ψυχαγωγία

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων