Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ηράκλειο – καύσιμα: Έπεσαν οι τιμές – Μικρή ανάσα για τους οδηγούς

Ηράκλειο – καύσιμα: Έπεσαν οι τιμές – Μικρή ανάσα για τους οδηγούς

Διαφήμιση

Βενζίνη (φωτογραφία από create.vista.com)

 10:31 | 12/05/2023 writer icon newsroom ekriti.gr

Διάφορα στην τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης βλέπουν τις τελευταίες ημέρες οι καταναλωτές, με τη μείωση που καταγράφεται να είναι αισθητή, αν και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες, να πάρει και πάλι την ανιούσα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα στο Ηράκλειο, πρατήριο υγρών καυσίμων που την προηγούμενη εβδομάδα πωλούσε την βενζίνη προς 1,95 ευρώ το λίτρο, σήμερα πούλα με 1,82.

Εκπρόσωποι της αγοράς καυσίμων επισημαίνουν στο Ράδιο Κρήτη ότι προς το παρόν η τιμή των υγρών καυσίμων έχει σταθεροποιηθεί ενώ όπως σχολιάζουν, μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας δεν αναμένεται να πέσει περισσότερο.

Για την επόμενη εβδομάδα η τιμή της θα εξαρτηθεί από τις διεθνείς συγκυρίες, λένε χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο Ράδιο Κρήτη ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βενζινοπωλών Νομού Ηρακλείου, Φώτης Δοξαστάκης, σήμερα η μέση τιμή αμόλυβδης βενζίνης στα πρατήρια υγρών καυσίμων του Ηρακλείου είναι στα 1,89 ευρώ ενώ για το πετρέλαιο κίνησης στα 1,58. Τέλος το υγραέριο πωλείται προς 0,99 ευρώ.

Ενώ οι διεθνείς τιμές της βενζίνης κατέγραψαν αξιοσημείωτη υποχώρηση στις αρχές του 2023, όταν και είχαν βρεθεί στο υψηλό του τελευταίου τριμήνου, η μείωση αυτή έχει περάσει “λειψή” στις αντλίες των πρατηρίων της βενζίνης για τους Έλληνες οδηγούς. Καλύτερη πάντως φαίνεται να είναι η διακύμανση των τιμών στο πετρέλαιο κίνησης, όπου οι αυξομειώσεις στις διεθνείς τιμές φαίνεται να περνούν με μεγαλύτερη συνέπεια στην τιμή της αντλίας των πρατηρίων και στους τελικούς καταναλωτές.

Πηγές  της αγοράς καυσίμων πάντως επισημαίνουν ότι η διαμόρφωση των τιμών στα καύσιμα είναι μια πολυπαραγοντική εξίσωση στην οποία παίζουν ρόλο πολλές παράμετροι. Στη διαμόρφωση της λιανικής τιμής παίζει καθοριστικό ρόλο όχι η τιμή του πετρελαίου brent αλλά η διεθνής χρηματιστηριακή τιμή του προϊόντος, που ισχύει για την περιοχή της Μεσογείου.

ekriti.gr

 

 

 

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων