Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Καύσιμα: Νέες αυξήσεις στην αντλία – Μαύρα σενάρια για έκρηξη στην τιμή του πετρελαίου

Καύσιμα: Νέες αυξήσεις στην αντλία – Μαύρα σενάρια για έκρηξη στην τιμή του πετρελαίου

Διαφήμιση
Θανάσης Παπαδής δημοσιογράφος

Ηδη στην Αττική η μέση τιμή για την αμόλυβδη βενζίνη των 95 οκτανίων διαμορφώνεται στα 1,863 ευρώ, ενώ στις 11 Ιανουαρίου ήταν κάτω από τα 1,8 ευρώ το λίτρο. Σε ό,τι αφορά το diesel κίνησης η μέση τιμή είναι στα 1,746 ευρώ και η αύξηση είναι ελαφρά χαμηλότερη και κυμαίνεται περίπου στα 5 με 7 λεπτά το λίτρο.

Σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, αυτό είναι πλέον στο 1,26 ευρώ το λίτρο, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης, περίπου 11 με 12 λεπτά από την αρχή της χρονιάς, οφείλεται στην μείωση της επιδότησης

Η εξέλιξη αυτή είναι απόρροια της ανόδου της διεθνούς τιμής του πετρελαίου Brent που σε περίπου 10 ημέρες έχει κερδίσει περίπου 9 δολάρια ή ποσοστό 11,5%, ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών βλέπουν την τιμή του «μαύρου χρυσού» στην περιοχή των 90 δολαρίων και θα διατηρηθεί εκεί επί μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που το βλέπουν στα 105 δολάρια το βαρέλι.

Σήμερα η τιμή του Brent διαμορφώνεται στην περιοχή των 87,3 δολαρίων το βαρέλι, ενώ στις 4 Ιανουαρίου ήταν στα 78 δολάρια.

Ζοφερές προβλέψεις για το Brent 

Οι αναλυτές προσπαθούν να προβλέψουν την επόμενη ημέρα στην αγορά του πετρελαίου, αλλά αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο, διότι πλέον οι όποιες εκτιμήσεις αναθεωρούνται σε εβδομαδιαία βάση αν όχι σε καθημερινή και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει καμία απολύτως εξέλιξη.

IMERISIA.GR

 

 

Αυξημένες κατά 8 με 10 λεπτά το λίτρο εμφανίζονται οι λιανικές τιμές των καυσίμωντο τελευταίο 10ήμερο στην αγορά και αναλυτές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η τάση αυτή να συνεχιστεί.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων