Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
“Καμπανάκι” ΕΚΤ για τράπεζες: Κάντε συγχωνεύσεις, μειώστε προσωπικό-κόστη

“Καμπανάκι” ΕΚΤ για τράπεζες: Κάντε συγχωνεύσεις, μειώστε προσωπικό-κόστη

Διαφήμιση

Παρά τα βήματα προόδου που έχουν σημειωθεί στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο για την μείωση του κόστους από την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, τα deals στις τράπεζες της Ε.Ε έχουν πατήσει φρένο αυτή τη χρονιά, με το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα να παραμένει overbanked και να χρειάζεται άμεσα κινήσεις ενοποίησης και μειώσεων του προσωπικού, προειδοποιεί η ΕΚΤ. Όπως σημειώνει, σε πολλές χώρες της ευρωζώνης μάλιστα υπάρχουν πάρα πολλά υποκαταστήματα τραπεζών και πάρα πολύ προσωπικό ανά κάτοικο. Το μήνυμα αυτό το έχει στείλει άλλωστε εδώ και καιρό ο Mario Draghi.
Όπως σημειώνει η ΕΚΤ, οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές στον τραπεζικό κλάδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης “πάγωσαν” κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, παρά την πίεση από τη συρρίκνωση των περιθωρίων κέρδους αλλά και από την ίδια την ΕΚΤ.
Σύμφωνα με την έκθεση για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, συνολικά, τα deals στις τράπεζες στην Ε.Ε. κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους διαμορφώθηκαν κάτω του ενός δισ. ευρώ, ή στο μόλις 9% του συνόλου των deals το 2015 (που ήταν επίσης υποτονική χρονιά), ενώ δεν σημειώθηκε καμία απολύτως εξαγορά τράπεζας της ευρωζώνης από ξένο αγοραστή.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων