Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Καμπανάκι» για τα κυκλώματα των καυσίμων – «Θέμα χρόνου οι κομπίνες και στην Κρήτη»

Καμπανάκι» για τα κυκλώματα των καυσίμων – «Θέμα χρόνου οι κομπίνες και στην Κρήτη»

Διαφήμιση

Τον φόβο του ότι αυτά τα μαφιόζικα κυκλώματα που λυμαίνονται τις μεγάλες αγορές της χώρας, και κυρίως της Αθήνας, θα έρθουν και στην Κρήτη, αν δεν ενεργοποιηθούν οι κρατικοί μηχανισμοί ελέγχου των τιμών, εξέφρασε στο neakriti.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Νομού Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης

Μαφιόζικες μεθόδους ελέγχου της αγοράς καυσίμων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, με την Κρήτη να προστατεύεται μέχρι στιγμής λόγω της θαλάσσιας μεταφοράς, αλλά με τον κίνδυνο να ελλοχεύει πάντα όσο το κράτος δεν παρεμβαίνει στον έλεγχο των τιμών, καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών, με τον πρόεδρό τους στο Ηράκλειο, Λυκούργο Σαμόλη, σε δηλώσεις του στο neakriti.gr, να είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός. Οι καταγγελίες Σαμόλη έρχονται ως επιβεβαίωση των καταγγελιών που έκανε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα, λέγοντας ακόμη και ότι… «υπάρχουν μαγαζιά που διοικούνται… μέσα από τη φυλακή»!

«Τη μέση τιμή της αγοράς να αναζητούν οι καταναλωτές και όχι τη μικρότερη τιμή», λέει χαρακτηριστικά στο neakriti.gr ο πρόεδρος των βενζινοπωλών του νομού Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης, ενώ λέει για το Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων, που λειτουργεί υποτίθεται για τη διαφάνεια της αγοράς, ότι στην πραγματικότητα «στέλνει τον καταναλωτή απευθείας στον λαθρέμπορα…».

 
 

Οι καταγγελίες

 

Σάλο προκαλούν οι καταγγελίες Ζάγκα για απουσία ουσιαστικών ελέγχων στην αγορά καυσίμων, καθώς και για «έσωθεν πληροφόρηση» που έχουν ορισμένοι πρατηριούχοι.

Η Μαρία Ζάγκα ανέφερε χαρακτηριστικά, παλαιότερα περιστατικά, όπου καταγγελίες καταναλωτών μεταφέρθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά όταν γινόταν έλεγχος στα συγκεκριμένα πρατήρια δεν εντοπιζόταν τίποτα, γιατί υπήρχε προειδοποίηση μέσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Υπάρχουν μαγαζιά που διοικούνται μέσα από τη φυλακή», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι για τις δημόσιες τοποθετήσεις της «όλοι οι δικοί μου μού λένε “κλείσε το στόμα σου μη βρεθείς χωρίς κεφάλι”… Δεν είναι δυνατόν να κλέβουν, να νοθεύουν, να μην τους ενοχλεί κανείς, να χάνει το κράτος φόρο, ΦΠΑ και εμείς να έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό».

Η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής υπογράμμισε, επίσης, ότι καμία αλυσίδα, μεγάλη ή μικρή, δεν προστατεύει τον καταναλωτή.

«Το οικογενειακό μαγαζί είναι η ασφάλεια, όχι το σήμα του πρατηρίου. Τα σήματα τελείωσαν, σας το λέω υπεύθυνα. Αυτός που είναι μέσα στο βενζινάδικο είναι που εξασφαλίζει… Είναι λεπτά του ευρώ αυτά που κερδίζουμε. Και έρχεται άλλος και λέει “το πουλάω τόσο (σ.σ. χαμηλά) γιατί κάνω διαφήμιση”. Για τόσο χαζούς μας έχουν;», σχολίασε.

Παράλληλα τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης να “στέλνει” καταναλωτές στα πιο φθηνά πρατήρια χωρίς να τα έχει πρώτα ελέγξει. «Κι ας είμαι της κυβέρνησης άνθρωπος, έχω το θάρρος και το λέω, γιατί θέλω κάθαρση, επιτέλους. Λένε “πηγαίνετε εκεί” ενώ ξέρουμε ότι δεν πάνε καλά. Δεν μπορεί να πωλούν κάτω από την τιμή κόστους και να λένε ότι “διαφημίζουν”. Ή κλέβουν ή νοθεύουν», τόνισε.

Όταν το 60% της τιμής είναι φόρος, τι περιμένετε, προκοπή; Έρχεται ο άλλος και λέει “έχω φτηνό πράγμα, πάρε”. Τι φτηνό; Πού το βρήκες; Όταν ξέραμε ότι το τάδε βυτίο έχει μπει παράνομα, δεν το ξέρανε οι υπεύθυνοι; Κοροϊδευόμαστε;», πρόσθεσε.

Έχω δεχτεί απειλές»

Η Μαρία Ζάγκα σχολίασε και τους διαλόγους που δημοσιεύτηκαν μεταξύ αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και μελών της Greek Mafia, ότι υπήρχαν εντολές για συνεργασία και μοίρασμα χρημάτων. «Εις βάρος όλων μας… χάνουμε όλοι. Δεν κερδίζει ούτε ο καταναλωτής, ούτε το κράτος, ούτε η κυβέρνηση. Κερδίζουν όλοι αυτοί οι παράνομοι που έχουν ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε μαγαζιά. Πού τα βρίσκουν;», αναρωτήθηκε.

Επιβεβαίωσε, μάλιστα, την αποκάλυψη Κούγια ότι αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. «έχει δύο πρατήρια».

Κοροϊδευόμαστε», ήταν η χαρακτηριστική αντίδραση της κυρίας Ζάγκα, όταν άκουσε εκπρόσωπο των αστυνομικών να επαναλαμβάνει τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, πως «δεν ενημερώθηκε» από υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες που αφορούσαν την Greek Mafia και σχέσεις με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος, αποκάλυψε ότι η ίδια έχει δεχτεί απειλές πριν δύο χρόνια… «Φοβήθηκα πολύ, πήγα στην Ασφάλεια κι έκανα μήνυση κατά αγνώστου. Μου είπε ο εισαγγελέας “θα παρακολουθείται το τηλέφωνό σας” κι εγώ είπα “δεν έχω αντίρρηση, εγώ τα λέω δημόσια…”. Όταν βγαίνω, πάντοτε κοιτάω πίσω μου εκατό φορές», είπε η Μαρία Ζάγκα.

Θα έρθουν και στην Κρήτη» 

Τον φόβο του ότι αυτά τα μαφιόζικα κυκλώματα που λυμαίνονται τις μεγάλες αγορές της χώρας, και κυρίως της Αθήνας, θα έρθουν και στην Κρήτη, αν δεν ενεργοποιηθούν οι κρατικοί μηχανισμοί ελέγχου των τιμών, εξέφρασε στο neakriti.gr χθες Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Νομού Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης.

«Είναι εντελώς λάθος να δίνει το κράτος το δικαίωμα σε κάθε επαγγελματία να πουλάει κάτω του κόστους. Είναι εντελώς λάθος. Διότι, αυτή τη στιγμή, στην Αθήνα δουλεύουν με κομπιουτεράκια πολλά πρατήρια. Κλέβουν τους πελάτες», όπως καταγγέλλει ο Λυκούργος Σαμόλης, αναφερόμενος στις πειραγμένες αντλίες με τα κομιουτεράκια, ενώ πρόσθεσε ότι η νοθεία “πάει σύννεφο” 

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων