Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην άτακτη Βενεζουέλα…

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην άτακτη Βενεζουέλα…

Διαφήμιση

Στην κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης για δύο μήνες κατά τη διάρκεια της οποίας θα κυβερνά με διατάγματα, προχώρησε ο ηγέτης της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, καθώς η οικονομία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αύξηση ορισμένων φόρων, θα επιβάλει ελέγχους στις επιχειρήσεις, αλλά και στο ηλεκτρονικό συνάλλαγμα, ενώ θα λάβει μέτρα για να μπορεί να πληρώνει για εισαγωγές τροφίμων και για την κοινωνική πολιτική…

Είναι προφανές, ότι ο Μαδούρο βρίσκεται απόλυτα παγιδευμένος και τα μέτρα που θα λάβει, αν δεν αποτελούν το αντίστοιχο της ασπιρίνης σε καρκινοπαθή, θα φέρει ακόμα χειρότερα αποτελέσματα, αφού το μόνο που θα τον διέσωζε, η άνοδος της τιμής του πετρελαίου, δεν διακρίνεται στον ορίζοντα για ικανό χρονικό διάστημα ακόμα…

Στις 11 Ιανουαρίου μάλιστα, ο «δημοκράτης» Μαδούρο, έβαλε τη «Δικαιοσύνη» της χώρας να αποφασίσει ότι όλες οι πράξεις της Εθνικής Συνέλευσης θα είναι αυτομάτως άκυρες. Όλως τυχαίως, η Εθνοσυνέλευση ελέγχεται από την αντιπολίτευση, με τους αντιπροσώπους να έχουν αναδειχθεί μέσα από εκλογές.

Ο αφελής, αδυνατεί να δει ότι ο πληθωρισμός στη χώρα έχει φτάσει το 300% σύμφωνα με στοιχεία που διέρρευσαν από την κεντρική τράπεζα και η χώρα βαδίζει αργά αλλά σταθερά προς την ολοκληρωτική καταστροφή, με το μέλλον του Μαδούρο να φαντάζει σκοτεινό και σε προσωπικό επίπεδο, καθότι σε περίπτωση απώλειας του ελέγχου εάν υπάρξει ξεσηκωμός του κόσμου, όλα τα σενάρια είναι ανοικτά, όπως είναι ιστορικά γνωστό.

Και να φανταστεί κανείς, ότι κάποιοι στην Ελλάδα – που δεν έχει καν πετρέλαιο, έστω προς το παρόν – είχαν τη Βενεζουέλα για πρότυπο και το διακήρυσσαν σε όλους τους τόνους. Τώρα φυσικά δεν τολμούν να αρθρώσουν λέξη. Ασφαλώς δε μιλούμε για τους γραφικούς που κάποτε ήταν στην κυβέρνηση και εισέπραξαν εγκαίρως όσα αντιστοιχούν πολιτικά στο διαζύγιο που έχουν πάρει με την πραγματικότητα.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων