Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Κινδυνεύει να χάσει και τα 28 δολάρια το πετρέλαιο

Κινδυνεύει να χάσει και τα 28 δολάρια το πετρέλαιο

Διαφήμιση

Ακόμα και κάτω από τα 28 δολάρια το βαρέλι αναμένεται να διαμορφωθούν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, καθώς συνεχείς είναι οι πιέσεις από την παγκόσμια υπερπροσφορά.

Παράλληλα, η άρση των κυρώσεων του Ιράν εκτοξεύει τους φόβους των επενδυτών, αφού υπολογίζεται ότι η παγκόσμια ημερήσια παραγωγή θα αυξηθεί κατά μισό εκατ. βαρέλια.

Ειδικότερα, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης το αμερικανικό αργό τύπου WTI καταγράφει πτώση 2,24% στα 28,76 δολάρια το βαρέλι.

Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης το βρετανικό αργό τύπου Brent καταγράφει πτώση 2,70% στα 28,16 δολάρια το βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι επιστροφή στη σταθερότητα προβλέπει για τις πετρελαϊκές τιμές ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Ali al-Naimi.

“Όπως ξέρετε, η αγορά πετρελαίου έχει βιώσει μακρές περιόδους αστάθειας και σοβαρές διακυμάνσεις τιμών. Αυτή η περίοδος είναι μία από αυτές. Οι δυνάμεις της αγοράς, καθώς και η συνεργασία μεταξύ των χωρών που παράγουν, πάντα οδηγούν στην αποκατάσταση της σταθερότητας. Αυτό, ωστόσο, παίρνει κάποιο χρόνο” είπε χαρακτηριστικά.

(capital.gr)

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων