Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Κινούμενες βόμβες αυτοκίνητα στον Βόλο λόγω νοθείας καυσίμων

Κινούμενες βόμβες αυτοκίνητα στον Βόλο λόγω νοθείας καυσίμων

Διαφήμιση

Δεν χωράει ανθρώπινος νους την περίπτωση νοθείας καυσίμων που εντόπισαν σε πρατήριο της Μαγνησίας οι ελεγκτικοί μηχανισμοι της Περιφερειακής Ενότητας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά σε έλεγχο ρουτίνας σε πρατήριο του Βόλου εντοπίστηκε πρατηριούχους να έχει στην δεξαμενή του μεγάλη ποσότητα νοθευμένου βιοντίζελ που μάλιστα φροντισε να ξεπουλήσει σε χρονικό διάστημα 6 μηνών. 

Από τα δείγματα που εστάλησαν για ανάλυση προέκυψε πως το νοθευμένο καύσιμο ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο αφού το όριο ανάφλεξης ήταν σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα όπου τα αυτοκίνητα που είχαν γεμίσει τα ρεζερβουάρ τους με το συγκεκριμένο καύσιμο θα μπορούσαν σε συνθήκες θερμοκρασίας άνω των 20 βαθμών να είχαν εκραγεί μ ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Η είδηση και μόνο προκάλεσε σοκ στους πρατηριούχους του νομού που όπως είναι φυσικό καταδίκασαν την συγκεκριμένη ενέργεια του συναδέλφου τους  ενώ ζητούν απο τις αρμόδιες αρχές να εντείνουν ακόμη περισσότερο τους ελέγχους για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα.

Δεν είναι υπερβολή ο χαρακτηρισμός που αποδίδεται στα αυτοκίνητα που εφοδιάστηκαν με το νοθευμένο καύσιμο ότι επί της ουσίας ήταν κινούμενες βόμβες και ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να είχαν εκραγεί είτε στο κέντρο του Βόλου είτε σε χώρο στάθμευσης μιας πολυκατοικίας είτε σε μια πολυσύχναστη περιοχή. 

Οι υπηρεσίες επέβαλαν πρόστιμο της τάξης των 10.000 Ευρώ στον πρατηριούχο. Το θέμα της λαθρεμπορίας στα καύσιμα είναι διαχρονικό και με πολλές προεκτάσεις. Αλίμονο όμως αν φτάνει ακόμη και σημείο να απειλούνται ανθρώπινες ζωές με κόστος κάποιες εκατοντάδες Ευρώ ως κέρδος απο μια τέτοια ενέργεια. 

(Σπύρος Μπαξεβάνος, thessaliatv.gr)

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων