Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Κύπρος: Κονδύλι €1,9 εκ. για εκπαίδευση δημοσίων υπαλλήλων στους υδρογονάνθρακες

Κύπρος: Κονδύλι €1,9 εκ. για εκπαίδευση δημοσίων υπαλλήλων στους υδρογονάνθρακες

Διαφήμιση

Την αποδέσμευση κονδυλίου ύψους €1.875.000 ζητά από τη βουλή το υπουργείο οικονομικών με σκοπό την ενίσχυση προγραμμάτων που ετοιμάζει το υπουργείο ενέργειας για την εκπαίδευση δημοσίων υπαλλήλων σε θέματα υδρογονανθράκων. 

Σύμφωνα με το stockwatch.com.cy, το σχετικό αίτημα κατατέθηκε στη βουλή από το υπουργείο οικονομικών στο πλαίσιο του προϋπολογισμού για το 2017 επικαλούμενο σχετικό άρθρο που αφορά στην εκπαίδευση σε θέματα υδρογονανθράκων. 

Το υπουργείο ενέργειας σε επιστολή του προς το υπουργείο οικονομικών που επισυνάπτεται στο αιτημα προς την κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών, σημειώνει ότι στο πλαίσιο του 3ου γύρου χορήγησης αδειών έρευνας υδρογονανθράκων υπογράφηκαν φέτος τρία νέα συμβόλαια τα οποία προνοούν τη διάθεση επιπρόσθετων ετήσιων εκπαιδευτικών κονδυλίων στον τομέα των υδρογονανθράκων, της τάξης των €1.875.000. 

Ως εκ τούτου, προστίθεται, η υπηρεσία υδρογονανθράκων άρχισε ήδη νέες διαβουλεύσεις με διάφορα κυβερνητικά τμήματα και υπηρεσίες που εμπλέκονται σε θέματα φυσικού αερίου, για υποβολή επιπρόσθετων αναγκών αναφορικά με ζητήματα εκπαίδευσης που θα γίνουν εντός του 2017. 

Σημειώνεται ότι λόγω του στενού χρονικού περιθωρίου, μέχρι το τέλος του έτους, πρόθεση είναι να διατεθεί από το σχετικό κονδύλι ποσό €1.000.00 το οποίο θα διατεθεί για τις ανάγκες εκπαίδευσης εντός του 2017 και σε υποτροφίες φοιτητών των οποίων οι ακαδημαϊκές σπουδές σχετίζονται με θέματα υδρογονανθράκων. 

Το υπόλοιπο ποσό των €875.000 θα διατεθεί για την εκπαίδευση και βελτίωση των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων.

πηγή: energypress.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων