Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Κοντά σε υψηλό εξαμήνου κινείται η τιμή του μπρεντ

Κοντά σε υψηλό εξαμήνου κινείται η τιμή του μπρεντ

Διαφήμιση

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του εξαμήνου κινούνταν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, βρίσκοντας στήριξη στα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) που έδειξαν μείωση της παραγωγής καθώς και στην απρόσμενη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, στις 14:01 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ διαμορφώθηκαν στα 47,87 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 27 σεντς, κοντά στο υψηλό εξαμήνου των 48,50 δολαρίων που σημειώθηκε στα τέλη Απριλίου. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό κατέγραψαν άνοδο 35 σεντς στα 46,58 δολάρια.

Ο IEA αναθεώρησε σήμερα ανοδικά την πρόβλεψή του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2016 στα 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από 1,16 εκατ. που ήταν η εκτίμηση του Απριλίου. Σημείωσε επίσης ότι η παραγωγή από τη Νιγηρία, τη Λιβύη και τη Βενεζουέλα είναι μειωμένη κατά 450.000 βαρέλια την ημέρα συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η αμερικανική Αρχή Ενεργειακής Πληροφόρησης ανακοίνωσε χθες ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,4 εκατ. βαρέλια στα 540 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, αιφνιδιάζοντας τους αναλυτές που ανέμεναν αύξηση της τάξης των 714.000 βαρελιών.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων