Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
«Κοντά σε συμφωνία» για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων

«Κοντά σε συμφωνία» για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων

Διαφήμιση

Την εκτίμηση ότι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και οι θεσμοί βρίσκονται κοντά σε συμφωνία όσον αφορά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τη διευθέτηση των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων έκανε αρμόδια κυβερνητική πηγή μετά την ολοκλήρωση του σημερινού γύρου διαπραγματεύσεων.

Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά θα αποστείλει προσχέδιο νόμου στο κουαρτέτο μέχρι το τέλος του μήνα προκειμένου να επιλυθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες.

Αρμόδια κυβερνητική πηγή υποστήριζε νωρίτερα ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το μέγεθός τους.

Προβλέπεται να συγκροτηθεί σώμα αξιολογητών φερεγγυότητας, έργο των οποίων θα είναι να κρίνουν αν οι επιχειρήσεις μπορούν να χαρακτηριστούν βιώσιμες ή όχι. 

Οι αξιολογητες θα παραδίδουν το πόρισμά τους σε επιτροπή που θα συγκροτείται από τους πιστωτές των επιχειρήσεων, ενώ στην επιτροπή αυτή θα υπάρχει εκπροσώπηση του ελληνικού Δημοσίου ή ακόμη και των ασφαλιστικών ταμείων σε περίπτωση οφειλών είτε προς την εφορία είτε προς τα Ταμεία.

Έργο της επιτροπής θα είναι να καταλήξει σε μια ρύθμιση, ενώ, σύμφωνα με τα όσα υποστήριζε κκυβερνητικός παράγοντας, η όλη διαδικασία θα επικυρώνεται από δικαστή.

naftemporiki.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων