Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Τα κορυφαία ρωσικά λιπαντικά της Gazpromneft στην Ελλάδα

Τα κορυφαία ρωσικά λιπαντικά της Gazpromneft στην Ελλάδα

Διαφήμιση

Μεγάλες επενδύσεις από τη ρωσική εταιρεία Gazpromneft στην Ελλάδα. Η 100% θυγατρική εταιρεία του ενεργειακού κολοσσού της GAZPROM, που προμηθεύει κατά τα 2/3 τη ΔΕΠΑ, με το φυσικό αέριο που διαθέτει στην Ελλάδα, αναπτύσσει με γοργούς ρυθμούς μια διπλή δραστηριότητα στη χώρα μας.

Μέσω της επίσης θυγατρικής της, GAZPROMNEFT LUBRICANTS (ιδρύθηκε το 2007), ξεκίνησε από την 1η Ιανουαρίου του 2016, τις πρώτες εισαγωγές λιπαντικών στην Ελλάδα και παράλληλα αναπτύσσει ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων τεχνικής εξυπηρέτησης για αυτοκίνητα, με την επωνυμία G-Energy Service.

Ποια είναι η GAZPROMNEFT LUBRICANTS

Η εταιρεία λειτουργεί 6 εργοστάσια: 4 στη Ρωσία, 1 στην Ιταλία (στο Μπάρι, όπου εξαγοράστηκε η Chevron και 1 στο Νόβισαντ της Σερβίας (εξαγοράστηκε η πετρελαϊκή εταιρεία της Σερβίας NIS), παράγοντας κορυφαία λιπαντικά προϊόντα.

Χαρακτηριστικό των λιπαντικών της εταιρείας, είναι ότι παράγονται από εξόρυξη πετρελαίου από τη Σιβηρία και άλλες πηγές της Ρωσίας, που έχουν λιγότερο θειάφι.

Όλα είναι πρωτογενή λιπαντικά μακριάς διάρκειας και δεν χρησιμοποιούνται από την εταιρεία ανακυκλωμένα λιπαντικά.

Κορυφαία προϊόντα είναι όσα φέρουν σήμανση G, ενώ τα πιο οικονομικά χαρακτηρίζονται με τη σήμανση Gazpromneft. Καλύπτουν δε όλους τους κλάδους (αυτοκίνηση, βιομηχανία, ναυτιλία).

Όλα τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα, ενώ η εταιρεία έχει μεγάλες συμφωνίες με κορυφαίους κατασκευαστές οχημάτων, που χρησιμοποιούν λιπαντικά της σε πρώτη τοποθέτηση.

Η συνολική παραγωγή της Gazpromneft Lubricants ήταν επισήμως 500.000 τόνοι, ωστόσο εκτιμάται ότι η εταιρεία ξεπέρασε τις 530.000 τόνους. Διανέμει λιπαντικά σε 65 χώρες, με πιο ισχυρή παρουσία σε όλες τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, στη Μέση Ανατολή (Ιράν, Ιράκ, Συρία), στην Κίνα και την Ινδία, ενώ πέρυσι απλώθηκε και στη Λατινική Αμερική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία πρόκειται να έχει ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη, ξεκινώντας με αντιπροσωπεία στη Γερμανία το 2018 και άλλες επενδύσεις την επόμενη διετία.

Τα λιπαντικά της Gazpromneft στην Ελλάδα

Χωρίς να υπάρχει κεντρικός εισαγωγέας, η εταιρεία άρχισε να λειτουργεί στην Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου 2016. Διαθέτει ένα γραφείο με στελέχη, που έχει αναλάβει να επιλέξει τους διανομείς των λιπαντικών, αλλά και τα καταστήματα τεχνικής εξυπηρέτησης που θα φέρουν την επωνυμία G-Energy.

Ας τα πάρουμε όμως ξεχωριστά, ένα ένα. Το γραφείο λοιπόν, χώρισε την Ελλάδα σε περιοχές και όρισε διανομείς σε κάθε περιοχή. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 5 διανομείς σε Αττική, Πελοπόννησο και Θεσσαλία, ενώ το γραφείο βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση διανομέων και τους επιλέγουν με αυστηρά κριτήρια.

Ουσιαστικά, θέλουν νέους εμπόρους, που να μην έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με την εμπορία λιπαντικών. Κι αυτό το αιτιολογούν, επειδή οι παλαιότεροι στο χώρο αυτό, δεν μπορούν να προσαρμοστούν στις υψηλές απαιτήσεις και τις προδιαγραφές της Gazprom.

Οι διανομείς αυτοί, μέχρι στιγμής στην ελληνική αγορά, έχουν εμπορική δραστηριότητα σε συνεργεία, πρατήρια, συνεταιρισμούς και εταιρείες με στόλους οχημάτων.

Προφανής στόχος της εταιρείας είναι να καλυφθεί γεωγραφικά όλη η Ελλάδα, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στην ελληνική αγορά η εταιρεία από το 2016 που δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα, έχει προμηθεύσει την αγορά με 1.320 τόνους, εκ των οποίων οι 600 διατέθηκαν το 2016. Κατά συνέπεια η εταιρεία έχει αλματώδη εξέλιξη το 2017.

Στα άμεσα σχέδια, είναι να αποσπάσει το 5% της αγοράς, στην Ελλάδα, η οποία αγγίζει συνολικά τους 80.000 τόνους.

Η ανταπόκριση του κοινού είναι πολύ καλή, διότι αγοράζουν ποιοτικά, πρωτογενή λιπαντικά, επώνυμα και σε εξαιρετική τιμή, διότι οι εισαγωγές είναι φθηνές και εξαιτίας της ισοτιμίας του ρωσικού νομίσματος (ρούβλι), έναντι του ευρώ, που είναι 70 προς 1 αυτή τη στιγμή.

Αναπτύσσεται μεγάλο δίκτυο G-ENERGY Service

Η νέα δραστηριότητα της Gazprom Neft είναι τα καταστήματα G-ENERGY Service.

Έχοντας ξεκινήσει από άλλες χώρες της (Ρωσία, Καζακστάν, Γεωργία, Λευκορωσία, Ιταλία, Αρμενία, Ουγγαρία, ΠΓΔΜ), το ανεξάρτητο δίκτυο λιανικής αποτελεί το νέο φιλόδοξο εγχείρημα του ομίλου, με απώτερο στόχο τα 100 καταστήματα πανελλαδικά. Ήδη λειτουργεί το πρώτο κατάστημα στον Άλιμο, ενώ εντός του Νοεμβρίου θα ανοίξουν δύο ακόμη καταστήματα σε Αμφιθέα και Πειραιά.

Η επένδυση αφορά υφιστάμενα συνεργεία κάθε είδους, που πραγματοποιούν τεχνικές εργασίες, διαγνωστικούς ελέγχους και άλλες υπηρεσίες, αρκεί να χρησιμοποιούν και να εμπορεύονται λιπαντικά.

Η επένδυση της εταιρείας, γίνεται με συμβάσεις απευθείας των κατασκευαστών των εγκαταστάσεων (κτιριακή αναβάθμιση, πινακίδες κ.λ.π.), με τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Μόσχα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους διανομείς που έχει η εταιρεία σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή τιμολογούνται απευθείας από τη Μόσχα και προμηθεύονται ο καθένας απευθείας τα λιπαντικά. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει κεντρική διάθεση, με αποθήκη στην Ελλάδα.

Καταλήγοντας, επειδή η Ελλάδα λόγω της δυναμικής που έχει στο χώρο της ναυτιλίας, η εταιρεία δημιούργησε έναν κεντρικό διανομέα για όλη την Ελλάδα με ξεχωριστό τμήμα μάρκετινγκ.

πηγή: news247.gr 

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων