Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Κοτζιάς: Oι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ μπορούν να οδηγήσουν σε ατυχήματα

Κοτζιάς: Oι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ μπορούν να οδηγήσουν σε ατυχήματα

Διαφήμιση
Βολές του ΥΠΕΞ στον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Άιντε για προσπάθεια υπονόμευσης των συνομιλιών για το Κυπριακό. Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση συνιστά για την κλιμάκωση της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ με ευθύνη της Άγκυρας, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
 
Ο κ.Κοτζιάς, δεν κρύβει, ωστόσο, την ανησυχία του ότι «οι προκλήσεις της Τουρκίας μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε λάθη και ατυχήματα».
Ο υπουργός εξωτερικών, σε από κοινού συνέντευξη του στη «Νέα Σελίδα» και στον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, εξαπολύει, εξάλλου,δριμεία επίθεση στον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Άιντε.
 
Ο υπουργός Εξωτερικών χρεώνει στον ειδικό διαμεσολαβητή προσπάθεια υπονόμευσης των συνομιλιών για το Κυπριακό, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι ο κ. Άιντε πραγματοποίησε μυστικές συναντήσεις με σκοπό να διασπάσει την κοινή στρατηγική Αθήνας και Λευκωσίας.
 

«Στις επισκέψεις του στην Ελλάδα ο κ. Άιντε συναντιόταν εν κρυπτώ με επιχειρηματίες-γιατί άραγε;- που, όπως φάνηκε, συνδέονται με συγκεκριμένους διεθνείς παράγοντες και επιλογές για το Κυπριακό. Σε αυτές τις συναντήσεις ήταν παρόντες και ορισμένοι από τους δημοσιογράφους που αρέσκονται να με υβρίζουν προσωπικά και προσπαθούν να αμαυρώσουν την κοινή προσπάθεια της ελληνικής και της κυπριακής κυβέρνησης. Δεύτερον, ότι μας πήγε ο κ. Άιντε σε αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης χωρίς να έχει κάνει ο ίδιος επαρκή προεργασία. Τρίτον, του επιτρέψαμε να λέει για μεγάλο χρονικό διάστημα πολλαπλά ψέματα. Του τα κατέδειξα ένα προς ένα στην ίδια τη Διάσκεψη. Το γνώριζε ότι έλεγε ψέματα, αλλά δεν τον πείραζε ότι πιανόταν στα πράσα. Ευτυχώς, υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση όταν προσπάθησε να εμφανίσει σε έγγραφό τις δικές του θέσεις ως δικές μας. Φοβάμαι ότι συνεχίζει αυτή του την τακτική και μετά την Ελβετία»,

σημειώνει ο κ. Κοτζιάς.

πηγή: worldenergynews.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων