Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Κουρουμπλής: Δεν υποσχεθήκαμε τίποτε – Τα μέτρα δεν είναι πρόταση της κυβέρνησης

Κουρουμπλής: Δεν υποσχεθήκαμε τίποτε – Τα μέτρα δεν είναι πρόταση της κυβέρνησης

Διαφήμιση

«Το μνημόνιο που ψηφίσαμε θα κριθεί από την ιστορία… Δεν υποσχεθήκαμε τίποτε, ούτε ο Αποστόλου, ούτε ο Τσίπρας… Η κυβέρνηση θα κριθεί γι’ αυτά που είπε στο τέλος της τετραετίας» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, χαρακτηρίζοντας τα περί ΕΝΦΙΑ ως «όψιμες μνήμες».

«Τα μέτρα δεν είναι πρόταση της κυβέρνησης, είναι αυτά που μάς επιβλήθηκαν από το μνημόνιο, δεν εξειδικεύσαμε τίποτε, αν εξειδικεύαμε θα λέγατε ‘ζήτω’» ανέφερε μάλιστα.

Ο κ. Κουρουμπλής εξαπέλυσε και δριμεία επίθεση τον Πολ Τόμσεν, κάνοντας λόγο για εκβιασμούς με αφορμή το άρθρο του στελέχους του ΔΝΤ που ζητεί νέα δημοσιονομικά μέτρα. «Οι εκβιασμοί που επιχειρεί ο Τόμσεν δεν μπορούν να έχουν αποδοχή στην Ελλάδα, επί 11 φορές έκοψε τις συντάξεις στην Ελλάδα, άλλη η συνταγή που πρέπει να χρησιμοποιηθεί… Τα μέτρα που επέβαλαν αυτοί οι κύριοι οδήγησαν τη χώρα σε ύφεση, η κυβέρνηση δεν θα μπει σε αυτή τη λογική» δήλωσε.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε στο σημείο αυτό ότι η κυβέρνηση εγγυάται τις συντάξεις, ενώ για το αγροτικό είπε πως «η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε διάλογο… Θα χρησιμοποιήσουμε ως όπλο τις αγροτικές κινητοποιήσεις». Παράλληλα, έβαλλε κατά του μιντιακού συστήματος ισχυριζόμενος ότι θέλει να πέσει η κυβέρνηση.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων