Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Η κρίση των ντίζελ στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης στη Γερμανία

Η κρίση των ντίζελ στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης στη Γερμανία

Διαφήμιση

Τέσσερις εβδομάδες πριν τη λήξη της προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία, ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Σουλτς ενέτεινε την κριτική του προς την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, θέτοντας το ζήτημα της διαχείρισης της κρίσης των ντίζελ στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Σουλτς υποστήριξε ότι η Μέρκελ έχει αποδειχθεί «αργή» στην επίλυση της συγκεκριμένης κρίσης, όπως αναφέρει το Bloomberg, καθώς «δεν έχει σχέδιο» για να επιλύσει το σκάνδαλο που ξέσπασε πριν από δύο χρόνια, αρχής γενομένης από τη Volkswagen στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα σχόλια αυτά, η Μέρκελ απάντησε πως θα μπορούσε να προβλέψει νομοθεσία που θα δίνει στους ιδιοκτήτες οχημάτων τη δυνατότητα να υποβάλλουν ομαδικές αγωγές κατά αυτοκινητοβιομηχανιών. Η Γερμανία επιτρέπει σε ενάγοντες να καταθέτουν μαζικές μηνύσεις κατά χρηματοοικονομικών εταιριών, υπενθύμισε, και τα ίδια δικαιώματα μπορούν να προβλεφθούν και για τους ιδιοκτήτες οχημάτων. Έσπευσε, πάντως, να επισημάνει πως αυτό πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο, «να σχεδιαστεί».

Η κρίση των ντίζελ έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας, με τον Μάρτιν Σουλτς να δηλώνει την Παρασκευή πως «ο μεμονωμένος καταναλωτής που οδηγεί ένα αυτοκίνητο και πρέπει να επιχειρηματολογήσει νομικά κατά της Volkswagen ή της Daimler, μόνος του είναι χαμένος».

πηγή: energypress.gr

 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων