Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Κρούγκμαν: Καλύτερα για την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη

Κρούγκμαν: Καλύτερα για την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη

Διαφήμιση

Την εκτίμηση ότι το καλύτερο για την Ελλάδα είναι να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη εξέφρασε ο νομπελίστας οικονομολόγος  και αρθρογράφος των New York Times Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος συμμετείχε σε πάνελ στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum.

O νομπελίστας οικονομολόγος σημείωσε πάντως ότι πρόκειται περί “ακαδημαϊκού ερωτήματος”, καθώς είναι τέτοια η πολιτική δέσμευση των ελίτ των ευρωπαϊκών χωρών για τη διατήρηση της ακεραιότητας της Ευρωζώνης “που τίποτα δεν θα τους πείσει να προχωρήσουν στη διάλυσή της”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Καθημερινής, ο κ. Κρούγκμαν δήλωσε ότι «η πολιτική δέσμευση των ελίτ των ευρωπαϊκών χωρών για τη διατήρηση της ακεραιότητας της Ευρωζώνης είναι τέτοια που τίποτα δεν θα τους πείσει να προχωρήσουν στη διάλυσή της». 

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, επισήμανε πως από τη στιγμή που «έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει το μεγάλο βήμα» της εξόδου από την Ευρωζώνη, είναι ένας πρωθυπουργός «χωρίς καθόλου διαπραγματευτική δύναμη» έναντι των δανειστών της Ελλάδας.

Τέλος, υπογράμμισε πως για να πετύχει μία καλύτερη συμφωνία εντός της Ευρωζώνης, «η Ελλάδα έπρεπε να είναι διατεθειμένη, in extremis, να φύγει, αλλά δεν ήταν».

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων