Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Λ. Κατσέλη: Σε 2-3 χρόνια θα επανέλθει η κανονικότητα

Λ. Κατσέλη: Σε 2-3 χρόνια θα επανέλθει η κανονικότητα

Διαφήμιση

Στην εκτίμηση ότι τα επόμενα 2-3 χρόνια θα επανέλθει η κανονικότητα στο τραπεζικό σύστημα προέβη η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη κατά τη διάρκεια της εισήγησης της στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Η ίδια εκτίμησε ότι για να επανέλθει η κανονικότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη των καταθετών και να επανακατατεθούν οι καταθέσεις θα πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις όπως είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η άρση των capital control και η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Παράλληλα τόνισε ότι αποτελεί «εθνικό στόχο» η διοχέτευση της ρευστότητας στην αγορά και τόνισε ότι η πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών συνέβαλε στην «θωράκιση» του τραπεζικού συστήματος που αποτελεί ένα πρώτο βήμα επανάκτησης της εμπιστοσύνης των τραπεζών. «Από τα τελευταία 6 χρόνια, δηλαδή από 1/1/2010 οι καταθέσεις στις Ελληνικές τράπεζες μειώθηκαν κατά 114 δις.

Είχαμε αύξηση καταθέσεων έναντι Ιουνίου φέτος τον Δεκέμβρη με αύξηση καταθέσεων κατά 1,15 δις μετά την ανακεφαλαιοποίηση» τόνισε χαρακτηριστικά. Από τη πλευρά του, o υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Θόδωρος Μητράκος, χαρακτήρισε επαρκώς ανακεφαλαιοποιημένες τις ελληνικές τράπεζες και σημείωσε ότι το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων έχει ήδη υπερκαλύψει κατά 30% το αντίστοιχο ποσό του 0,8% του συνόλου των καταθέσεων.

real.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων