Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Λακκοτρύπης: Τις επόμενες ημέρες τα νεώτερα από ExxonMobil – Αρχές Δεκεμβρίου θα γίνει τετραμερής για τον East Med

Λακκοτρύπης: Τις επόμενες ημέρες τα νεώτερα από ExxonMobil – Αρχές Δεκεμβρίου θα γίνει τετραμερής για τον East Med

Διαφήμιση

Oι ενεργειακοί σχεδιασμοί προχωρούν με βάση τα χρονοδιαγράμματα και αναμένονται τα καλύτερα αποτελέσματα, τόνισε χθες ο υπουργός ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης. 

Μιλώντας το μεσημέρι στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι έχουν γίνει και ολοκληρωθεί διάφορες δράσεις εντός της ΑΟΖ και ότι εντός Σεπτεμβρίου αναμένονται αποτελέσματα της εταιρείας ΕΝΙ TOTAL, τα οποία θα καθορίσουν, όπως τόνισε, τους επόμενους στόχους σε σχέση με το οικόπεδο Ονησίφορος. 

Σύμφωνα με το stockwatch.cy, ο κ. Λακκοτρύπης αναφέρθηκε σε κάποιες τεχνικές δυσκολίες ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι τα χρονοδιαγράμματα θα εφαρμοστούν. 

Η εταιρεία, είπε, έχει καταθέσει τρεις διαφορετικές άδειες για να επιλέξει στο άμεσο μέλλον το σημείο της τελικής γεώτρησης. Οι τρείς στόχοι που αναμένεται να επιλεγούν είναι στα τεμάχια 3, 6 και,8. Τόνισε ότι τα αποτελέσματα των εργασιών στο οικόπεδο Ονησίφορος και όχι μόνο, θα είναι καθοριστικά απαντώντας σε σχετικό ερώτημα. 

Υπενθύμισε ότι τα σεισμικά ευρήματα της εταιρείας ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες βδομάδες στα συγκεκριμένα τεμάχια και γίνεται η ανάλυση τους. Σημείωσε ότι η Exxon Mobil αναμένεται να κάνει τη γεώτρηση της στο δεύτερο εξάμηνο του 2018. Αρχές Σεπτεμβρίου η εταιρεία θα διοργανώσει συνέντευξη Τύπου για να δώσει κάποιες λεπτομέρειες. 

Η εταιρεία είναι αδειοδοτημένη στο τεμάχιο 10 για το οποίο ήταν και ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών για την εξασφάλιση άδειας. 

Ο υπουργός ενέργειας ανέφερε ότι αρχές Δεκεμβρίου θα γίνει σε επίπεδο υπουργών στη Λευκωσία τετραμερής διάσκεψη με τη συμμετοχή της Κύπρου, της Ελλάδας, της Ιταλίας και του Ισραήλ. Αντικείμενο της διάσκεψης, είπε, θα είναι ο αγωγός ΕastMed. 

Επιβεβαίωσε ότι έχουν εντατικοποιηθεί οι διαπραγματεύσεις για την πώληση του φυσικού αερίου Αφροδίτη, αλλά, όπως τόνισε, θα πρέπει να λυθεί το παζλ, όπως είπε, σε σχέση με τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός ενέργειας είπε με επιφύλαξη ότι το πρώτο «βαρέλι» φυσικού αερίου με βάση το τελευταίο σχέδιο ανάπτυξης αναμένεται να «βγει» μεταξύ 2020 – 2022. 

πηγή: energypress.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων