Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Le Figaro: Τσουνάμι φόρων έρχεται στην Ελλάδα -Πολίτες αγοράζουν μαζικά λάδι και καφέ

Le Figaro: Τσουνάμι φόρων έρχεται στην Ελλάδα -Πολίτες αγοράζουν μαζικά λάδι και καφέ

Διαφήμιση

Λίγες ημέρες πριν το τέλος του χρόνου, στην Αθήνα οι πολίτες σαρώνουν από την αγορά λάδι, καφέ αλλά και καπνό, γράφει σήμερα η γαλλική Le Figaro.

«Κάθε ώρα μετράει, ειδικά για τους επαγγελματίες, που αγοράζουν ό,τι βρουν για να το στοκάρουν», προσθέτει το άρθρο.

«Ορισμένοι ελπίζουν να στοκάρουν υλικό για έξι μήνες», δηλώνει στην εφημερίδα ο Γιώργος Κουράσης, γενικός γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ. Ποιός είναι ο πραγματικός λόγος αυτής της φρενίτιδας; Η αύξηση του ΦΠΑ από την 1η Ιανουαρίου.

«Ενα πραγματικό τσουνάμι φόρων θα πέσει πάνω μας, για έβδομη χρονιά λιτότητας. Ποτέ δεν έχει ξαναγίνει», προσθέτει ο κ. Κουράσης. «Θα πρέπει οι επαγγελματίες να αφομιώσουν αυτή την αύξηση για να μη χάσουν τους πελάτες τους», προσθέτει.

Πολλοί τομείς θα πληγούν από αυτή την νέα αύξηση, όπως η σταθερή τηλεφωνία, η καλωδιακή τηλεόραση, το πετρέλαιο θέρμανσης, η βενζίνη, το ηλεκτρονικό τσιγάρο και ο καπνός. «Η τελευταία αύξηση στα τσιγάρα έγινε μόλις πριν έναν μήνα!. Οι Ελληνες, για μια ακόμη φορά, θα αγοράζουν παράνομα τσιγάρα από τις γειτονικές χώρες», λέει ο κ. Κουράσης.

Επιπλέον, οι εστιάτορες σε είκοσι νησιά, εκ των οποίων οι Κυκλάδες, θα υποστούν αύξηση του ΦΠΑ στο λάδι από το 9 στο 13%. Γεγονός που τρομάζει τους επαγγελματίες που φοβούνται ότι οι τιμές θα διώξουν τους τουρίστες.

Η φρενίτιδα αγοράς λαδιού και καφέ δεν είναι ιδιαίτερα ορατή στα σούπερ μάρκετ αλλά σε επίπεδο επαγγελματιών. «Η αύξηση στην τιμή του καφέ μπορεί να μειώσει την κατανάλωση. Ο καφές είναι η ουσία της ζωής ενός Ελληνα και θα αυξηθεί από 2 ως 4 ευρώ το κιλό», καταλήγει η γαλλική εφημερίδα.

Πηγή: iefimerida.gr 

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων