Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Λογαριασμοί ρεύματος: Αυτά είναι τα τιμολόγια του Μαΐου – Πώς θα βρείτε τον φθηνότερο πάροχο

Λογαριασμοί ρεύματος: Αυτά είναι τα τιμολόγια του Μαΐου – Πώς θα βρείτε τον φθηνότερο πάροχο

Διαφήμιση
21/04202307:43
Λογαριασμοί ρεύματος: Αυτά είναι τα τιμολόγια του Μαΐου - Πώς θα βρείτε τον φθηνότερο πάροχο
Οι πάροχοι ανακοίνωσαν τα τιμολόγια του Μαΐου, δείτε αναλυτικά που κυμαίνονται.

Οριακά σταθερές, με μικρές αυξομειώσεις είναι οι τιμές των παρόχων για το ρεύμα τον Μάιο, κρατώντας σε χαμηλό επίπεδο τις χρεώσεις προς τους καταναλωτές, με τους περισσότερους να μένουν κάτω από το επίπεδο των 16 σεντς/KWh.

Την αρχή των ανακοινώσεων έκανε η ΔΕΗ, η οποία προχωρά σε σημαντική μείωση των τιμολογίων ρεύματος για τον επόμενο μήνα, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 15,9 σεντς ανά κιλοβατώρα, κάτω από τα 16,5σεντς που είναι η τιμή για τον Απρίλιο και τα 19,5 σεντς του Μαρτίου.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να ανακοινώσει και το ύψος της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος για τα νοικοκυριά που εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Αν επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση τότε οι τελικές χρεώσεις θα διαμορφωθούν σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα για τον καταναλωτή.

Υπενθυμίζεται πως η κρατική επιδότηση για τον Απρίλιο ήταν 1,5 σεντς ανά κιλοβατώρα, με αποτέλεσμα η τελική χρέωση για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες να διαμορφώνεται στα 15 σεντς.

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των παρόχων

ΔΕΗ:Η χρέωση διαμορφώθηκε στα 15,9 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για την 1η κλίμακα κατανάλωσης (έως 500 kWh μηνιαίως). Η χρέωση για καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες είναι 17,1 λεπτά ανά KWh, ενώ για το νυχτερινό ρεύμα, η χρέωση θα είναι 11,8 σεντς.

Δείτε το τιμολόγιο ΕΔΩ

Elpedison: Στο πρόγραμμα «Συνέπεια» προβλέπεται χρέωση 22,77 λεπτά/KWh, μετά την έκπτωση, για τον Απρίλιο. Με την έκπτωση, το τιμολόγιο αναπροσαρμόζεται στα 16,77 λεπτά/kWh. Στο Elpedison Economy, η χρέωση του τον Απρίλιο είναι 12,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Δείτε το τιμολόγιο ΕΔΩ

ΗΡΩΝ: 19,6 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα στο πρόγραμμα GENEROUS HOME, χωρίς την έκπτωση, η τιμή είναι 19,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα, ενώ με την έκπτωση συνέπειας (20%) η τιμή είναι 15,68 λεπτά ανά KWh.

Δείτε το τιμολόγιο ΕΔΩ

Protergia: Ανακοίνωσε χρέωση 19,98 λεπτά του ευρώ ανά kWh, ανεξαρτήτως κατανάλωσης, με έκπτωση συνέπειας 13,98 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Στο πρόγραμμα Protergia Οικιακό Value η χρέωση ανέρχεται στα 14 λεπτά του ευρώ ανά kWh, χωρίς έκπτωση συνέπειας.

Δείτε το τιμολόγιο ΕΔΩ

ΖeniΘ: Η χρέωση διαμορφώνεται στα 16,4 λεπτά του ευρώ ανά kWh έως 270 κιλοβατώρες, ενώ για μεγαλύτερη κτανάλωση η χρέωση είναι 17,9 λεπτά ανά kWh. Το οικονομικότερο πρόγραμμα ανέρχεται στα 11,9 λεπτά ανά kWh.

Δείτε το τιμολόγιο ΕΔΩ

Watt & Volt: Τον Απρίλιο θα ισχύει χρέωση 14 λεπτά ανά kWh, στο οικονομικότερο πρόγραμμα της εταιρείας.

Δείτε το τιμολόγιο ΕΔΩ

ΕΛΙΝ: Η χρέωση είναι 14,8 λεπτά ανά kWh τον Απρίλιο.

Δείτε το τιμολόγιο ΕΔΩ

NRG: Η χρέωση για τον Μάρτιο ανέρχεται σε 16,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση συνέπειας και στα 13,94 λεπτά ανά kWh με την έκπτωση συνέπειας.

Δείτε το τιμολόγιο ΕΔΩ

Volterra: Θα ισχύει η τιμή στα 18,8 λεπτά του ευρώ ανά KWh με το πάγιο στα 4,5 ευρώ.

Δείτε το τιμολόγιο ΕΔΩ

Volton: Ανακοίνωσε τιμή στα 16,4 λεπτά του ευρώ/KWh για τα οικιακά τιμολόγια.

Δείτε το τιμολόγιο ΕΔΩ

Δείτε το φυσικό αέριο ΕΔΩ

Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών

Τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών μεταξύ των προσφερόμενων τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρει η διαδικτυακή εφαρμογή «Energy Cost» της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Με αυτό τον τρόπο οι καταναλωτές μπορούν να αναζητήσουν, να συγκρίνουν και να ενημερώνονται για τις τιμές που ισχύουν στην αγορά και να βρουν τον οικονομικότερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για οικιακή ή επαγγελματική χρήση.

Δείτε εδώ το «Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών» της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων