Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Με στελέχη των Total, MEDEF και Alstom θα συναντηθεί ο Μάρδας στο Παρίσι

Με στελέχη των Total, MEDEF και Alstom θα συναντηθεί ο Μάρδας στο Παρίσι

Διαφήμιση

Για τη γαλλική πρωτεύουσα αναχωρεί σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος θα συναντηθεί με το Γάλλο ομόλογό του Ματιάς Φέλκ, καθώς και αξιωματούχους και στελέχη γαλλικών επιχειρήσεων.

Ο κ. Μάρδας φθάνει στο Παρίσι νωρίς το μεσημέρι και σύμφωνα με το πρόγραμμά του, η πρώτη συνάντηση θα είναι στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) με Γάλλους επιχειρηματίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα.

Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία της πρεσβευτικής κατοικίας, όπου, μεταξύ άλλων, έχουν επιβεβαιώσει την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση του υφυπουργού οι εκπρόσωποι των εταιρειών: ALSTOM (μεταφορές, τρένα), CLUB MED (διακοπές), SUEZ ENVIRONNEMENT (διαχείριση υδάτων και αποβλήτων), THALES (Ηλεκτρονικά με εξειδίκευση στην αεροδιαστημική και άμυνα), TOTAL (πετρέλαια), TALENTIA VINCI (δημόσια έργα), UMIF (ξενοδοχεία), SYNTEC (μηχανική και πληροφορική), MEDEF (βιομήχανοι), καθώς και εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομικών.

Θα ακολουθήσουν επαφές με στελέχη του MEDEF, που είναι η κατ’ εξοχή συνδικαλιστική οργάνωση της γαλλικής εργοδοσίας. Ο κ. Μάρδας θα συναντήσει την ηγεσία του διεθνούς και ευρωπαϊκού τμήματος του MEDEF, τον πρόεδρο Μπερνάρ Σπιτς και τον αντιπρόεδρο Λοϊκ Αρμάν που είναι και πρόεδρος της Ορεάλ-Γαλλία.

Η αυριανή μέρα θα ξεκινήσει εκ νέου στο MEDEF, όπου το πρωί ο Έλληνας αξιωματούχος θα συναντήσει το Γενικό Επιθεωρητή Επενδύσεων του οργανισμού Λουί Σβέϊτζερ, πολύ γνωστό Γάλλο επιχειρηματία, πρώην πρόεδρο της Ρενώ.

Ο κ. Σβέϊτζερ προεδρεύει επίσης στον οργανισμό “Γαλλία-Πρωτοβουλία”, δίκτυο 230 οργανώσεων, που συνοδεύουν οικονομικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παραχωρώντας δάνεια “χωρίς εγγυήσεις” που στη Γαλλία ονομάζουν “prêts d’honneur” (δάνεια τιμής).

Στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης, ο Έλληνας υφυπουργός θα συναντήσει τον Γάλλο ομόλογό του Ματιάς Φεκλ, ενώ στη συνέχεια θα συναντήσει Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους.

Ο κ. Μάρδας θα επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή το πρωί.

energypress.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων