Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Η μεγάλη ληστεία: Εργαζόμενοι αυτοκινητοβιομηχανίας έκλεψαν ανταλλακτικά αξίας 600.000 ευρώ

Η μεγάλη ληστεία: Εργαζόμενοι αυτοκινητοβιομηχανίας έκλεψαν ανταλλακτικά αξίας 600.000 ευρώ

Διαφήμιση

κλοπές ανταλλακτικών

Κινηματογραφική ταινία θυμίζει η δράση εργαζομένων μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας οι οποίοι έκλεβαν εξαρτήματα δίχως να γίνονται αντιληπτοί.

Χειροπέδες σε εργαζομένους της Renault που είχαν ρημάξει κρίσιμα εξαρτήματα για κινητήρες αυτοκινήτων από το εργοστάσιο της εταιρείας στην ισπανική πόλη Βαγιαδολίδ πέρασαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας.

Όπως αναφέρει το ισπανικό Μέσο “Periodismo del Motor”, οι κλοπές λάμβαναν χώρα για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, προκαλώντας στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία οικονομικό πλήγμα ύψους 600.000 ευρώ.

Όπως προσθέτει το δημοσιέυμα, ένας από τους οδηγούς της μονάδας παραγωγής κινητήρων της Renault στη Βαγιαδολίδ, συνεργάστηκε στενά με εργαζόμενο της μεταφορικής εταιρείας Arcese Espana SA. Οι δύο άντρες, επικουρούμενοι από έναν ακόμη εργαζόμενο της Renault, αφαιρούσαν τα εξαρτήματα και στη συνέχεια εξέρχονταν από το εργοστάσιο με τα κλοπιμαία τους δίχως να κινήσουν υποψίες.

 
Κλοπές ανταλλακτικών
 

Οι έρευνες των ισπανικών αστυνομικών αρχών ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες που υποβλήθηκαν τόσο από τον Διευθυντή Logistics της Arcese Espansa SA όσο και από τον Υπεύθυνο Ασφαλείας στη Renault σχετικά με την κλοπή υλικού που προοριζόταν για τους κινητήρες των μοντέλων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης επιβεβαιώθηκε ότι πράγματι πολλά από τα εξαρτήματα είχαν κάνει φτερά.

Έκτοτε, η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε τρεις υπόπτους, ενώ υπό κράτηση τελούν και άλλοι εργαζόμενοι του εργοστασίου. Οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν να διερευνούν την υπόθεση, την ίδια ώρα που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε περισσότερες συλλήψεις.

Σημειώνεται ότι στις 13 Δεκεμβρίου του 2022 η εταιρεία Arcese ανέφερε ότι βρέθηκαν τρία κοντέινερ γεμάτα καταλύτες αξίας 69.174 ευρώ που είχαν χαθεί ενώ είχαν ως προορισμό το εργοστάσιο της Renault στη Βαγιαδολίδ, με την αυτοκινητοβιομηχανία, λίγο αργότερα, να ανακαλύπτει δύο παλέτες με μπεκ ψεκασμού, που φαίνεται πως εκλάπησαν το 2021, αλλά δεν είχαν εντοπιστεί λόγω βλαβών στις κάμερες ασφαλείας.

CARANDMOTOR.GR

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων