Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Μεικτές τάσεις στην διαμόρφωση των τιμών του πετρελαίου

Μεικτές τάσεις στην διαμόρφωση των τιμών του πετρελαίου

Διαφήμιση

Αύξηση 0,1% σημειώνουν οι τιμές του αμερικανικού πετρελαίου στις ασιατικές αγορές και πλέον ανέρχονται σε 48,29 δολάρια το βαρέλι

Αντίθετα οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, μειώθηκαν αντίστοιχα κατά 0,1% στα 54,20 δολάρια το βαρέλι, σε σύγκριση με εχθές που η τιμή τύπου Brent σημείωνε άνοδο 37 σεντς ή 0,7% στα 54,21 δολάρια το βαρέλι.

Η παραγωγή των 14 χωρών του ΟΠΕΚ μειώθηκε τον Αύγουστο κατά 79.000 βαρέλια την ημέρα στα 32,76 εκατ. βαρέλια. Εάν ο ΟΠΕΚ συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό την παραγωγή του, το 2018 θα υπάρξει ένα μικρό έλλειμμα προσφοράς έναντι εκτιμώμενου πλεονάσματος 450.000 βαρελιών σήμερα.

Στη μηνιαία έκθεσή του, ο ΟΠΕΚ ανέφερε επίσης ότι οι δύο τυφώνες που έπληξαν τις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες θα έχουν «αμελητέα» επίπτωση στη ζήτηση.

Η αγορά αποτιμά το αποτέλεσμα του τυφώνα Ίρμα στη ζήτηση μετά την επανεκκίνηση της λειτουργίας διυλιστηρίων. Τα εβδομαδιαία στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα θα δώσουν μία εικόνα για την επίπτωση που είχαν οι τυφώνες.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων