Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Μεντβέντεφ: Ή τα βρίσκουμε για τη Συρία, ή πάμε σε παγκόσμιο πόλεμο.

Μεντβέντεφ: Ή τα βρίσκουμε για τη Συρία, ή πάμε σε παγκόσμιο πόλεμο.

Διαφήμιση

Αλληλοκατηγορίες μεταξύ Ρωσίας – ΗΠΑ με απρόβλεπτες εξελίξεις για την κατάσταση στη Συρία. Η Ουάσιγκτον κατηγόρησε τη Μόσχα ότι «όξυνε» τη σύρραξη στη Συρία καθώς προσφέρει στρατιωτική υποστήριξη στις κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στη διεθνή Σύνοδο του Μονάχου με στόχο την επίτευξη μιας λύσης για έξοδο από την κρίση.

«Είναι η ρωσική υποστήριξη στο καθεστώς (του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ) Άσαντ αυτούς τους τελευταίους μήνες και πιο πρόσφατα κατά τη διάρκεια της πολιορκίας το Χαλεπίου, που όξυνε, κλιμάκωσε τις συγκρούσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαρκ Τόνερ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος επισήμανε εκ νέου ότι η Μόσχα, με τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει από την 1η Φεβρουαρίου στο βόρειο τμήμα της Συρίας «θέτει πραγματικά σε κίνδυνο την πολιτική διαδικασία» σε μία χώρα που συνταράσσεται από τον εμφύλιο εδώ και 5 χρόνια Οι Ρώσοι ευθύνονται για την όξυνση της σύρραξης .

real.gr

Μεντβέντεφ: Ή τα βρίσκουμε για τη Συρία, ή πάμε σε παγκόσμιο πόλεμο.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε όλες τις δυνάμεις να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να βρουν μια λύση στον πόλεμο στη Συρία, προειδοποιώντας ότι μια χερσαία επιχείρηση ξένων δυνάμεων στη χώρα αυτή θα μπορούσε να πυροδοτήσει «έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο».

«Οι χερσαίες επιχειρήσεις οδηγούν γενικά στη μονιμοποίηση ενός πολέμου», προειδοποίησε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

«Όλες οι πλευρές πρέπει να υποχρεωθούν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αντί να ξεκινήσουν ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο», συνέχισε.

«Οι Αμερικανοί και οι Άραβες εταίροι μας πρέπει να το σκεφτούν καλά: θέλουν ένα μόνιμο πόλεμο;» είπε. Θα ήταν αδύνατον να νικήσει κανείς γρήγορα σε έναν τέτοιο πόλεμο, πρόσθεσε, σύμφωνα με τη γερμανική μετάφραση των δηλώσεών του, «ιδίως στον αραβικό κόσμο όπου οι πάντες πολεμούν τους πάντες».

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, η Μόσχα και η Ουάσινγκτον πρέπει να ασκήσουν πιέσεις σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ώστε να επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων