Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Μέρκελ: Η διαμάχη για τους πρόσφυγες απειλεί το ευρώ

Μέρκελ: Η διαμάχη για τους πρόσφυγες απειλεί το ευρώ

Διαφήμιση

Η διαμάχη στην Ευρώπη για τους πρόσφυγες απειλεί το ευρώ, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε κομματική συγκέντρωση στην πόλη Φολκμάρσεν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Αυτά που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες, με ορισμένες χώρες να τραβούν τον δικό τους δρόμο εις βάρος μίας άλλης χώρας, όπως η Ελλάδα – αυτός δεν είναι ο ευρωπαϊκός δρόμος», δήλωσε η καγκελάριος. Με τις χώρες κατά μήκος της λεγόμενης βαλκανικής διαδρομής να εμποδίζουν τους πρόσφυγες να μετακινηθούν βόρεια της Ελλάδας, η κ. Μέρκελ προειδοποίησε την Κυριακή άλλες χώρες της Ε.Ε. να μην επιτρέψουν να υπάρξει «χάος» σε μία χώρα που ήδη «έχει πολλά προβλήματα», σημειώνει το δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι ηγέτες των 28 χωρών της Ε.Ε. σχεδιάζουν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, σε μία προσπάθεια να ολοκληρώσουν τη συμφωνία για τον περιορισμό του πλήθους των ανθρώπων που διασχίζουν το Αιγαίο για να φθάσουν στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Τίχομιρ Ορέσκοβιτς, η χώρα του οποίου βρίσκεται στη βαλκανική διαδρομή των προσφύγων, θα συναντηθεί με την κ. Μέρκελ για συζητήσεις στο Βερολίνο αργότερα το βράδυ, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η κ. Μέρκελ, συνεχίζει το Bloomberg, στέλνει το μήνυμά της στους ψηφοφόρους τριών γερμανικών κρατιδίων, στα οποία θα διεξαχθούν εκλογές στις 13 Μαρτίου. Οι μάχες στη Βάδη – Βυρτεμβέργη, τη Ρηνανία – Παλατινάτο και τη Σαξωνία – Άνχαλτ θα είναι εν μέρει μία δοκιμασία της προσφυγικής πολιτικής της καγκελαρίου, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν μείωση της υποστήριξης στην κεντροδεξιά Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση (CDU) και κέρδη για το δεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).

Οι δημοσκοπήσεις στη Βάδη – Βυρτεμβέργη δείχνουν σχεδόν ισοδύναμα το CDU και το οικολογικό, κεντροαριστερό κόμμα των Πρασίνων, το οποίο κυβερνά το κρατίδιο αφού απομάκρυνε τους Χριστιανοδημοκράτες από την εξουσία πριν από πέντε χρόνια σε μία περιοχή όπου έχουν την έδρα τους επιχειρήσεις όπως η Daimler και η Porsche.

naftemporiki.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων