Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Μέρκελ: Υπέρογκα μπόνους στην αυτοκινητοβιομηχανία μετά το Dieselgate

Μέρκελ: Υπέρογκα μπόνους στην αυτοκινητοβιομηχανία μετά το Dieselgate

Διαφήμιση

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ περιέγραψε τα μεγάλα μπόνους των στελεχών της βιομηχανίας αυτοκινήτου ως «άδικα», μετά το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων, ενώ κάλεσε τις αυτοκινητοβιομηχανίες να τα περιορίσουν, μεταδίδει ο Guardian.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild, η Άνγκελα Μέρκελ ερωτήθηκε σχετικά με τα μπόνους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που απολαμβάνουν τα στελέχη της βιομηχανίας στον απόηχο του σκανδάλου που ξέσπασε πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν η Volkswagen παραδέχθηκε πως παραπλανούσε τις δοκιμές ρύπων.

«Όχι, δεν πιστεύω ότι αυτό είναι δίκαιο», δήλωσε η καγκελάριος, προσθέτοντας: «Δεν ξέρω πως θα αντιδράσει η βιομηχανία αυτοκινήτου. Έχουν εποπτικά συμβούλια στα οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των σωματείων και πιστεύω πως θα έπρεπε να υπάρξει μια πιο ευαίσθητη προσέγγιση (στα μπόνους των στελεχών)».

Η Γερμανίδα ηγέτιδα επεσήμανε πως δεν είναι στο χέρι των πολιτικών να οριστεί πλαφόν στους μισθούς και τα μπόνους των στελεχών.

«Η βιομηχανία αυτοκινήτου έχει κάνει μεγάλα λάθη, που θα μπορούσαν να γίνουν αντικείμενο ποινικών διαδικασιών. Εκμεταλλεύτηκαν παραθυράκια», δήλωσε η Μέρκελ μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα, επισημαίνοντας πως είναι «ενοχλημένη και οργισμένη» από το σκάνδαλο.

«Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί και θα είναι πολύ δύσκολο να ξανακερδηθεί. Εξακολουθεί να υπάρχει ρήξη της εμπιστοσύνης», τόνισε.

πηγή: energypress.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων