Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
8/3/2017 Ανακοίνωση της ΕΝ.ΒΕ.Θ για την τιμωρία στο λαθρεμπόριο

8/3/2017 Ανακοίνωση της ΕΝ.ΒΕ.Θ για την τιμωρία στο λαθρεμπόριο

Διαφήμιση

Με τις “βαρύτατες ποινές” των 18 & 14 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  οι συμμετέχοντες σε υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων του περασμένου καλοκαιριού, οδηγός βυτιοφόρου και πρατηριούχος .

Είναι η δεύτερη φορά μετά την υπόθεση της οδού Πόντου ( συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω βυτιοφορείς , να αδειάζουν σε παράνομες δεξαμενές ποσότητες καυσίμων , που επρόκειτο  να παραδοθούν σε πρατήρια) που οι ποινές που επιβάλλουν τα δικαστήρια είναι με αναστολή.

Παγιώνεται λοιπόν η αντίληψη ότι οι παραβατικότητα στο χώρο των καυσίμων τιμωρείται με αναστολή , δημιουργώντας τη στρεβλή εντύπωση ότι ο καθένας άφοβα μπορεί να επιδοθεί , ότι ο καθένας από το χώρο μπορεί να προβεί σε παραβατικές ενέργειες , χωρίς τον κίνδυνο τιμωρίας. Δεδομένου ότι οι ποινές με αναστολή είναι ουσιαστικά μη ποινές και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στη πάταξη του φαινομένου λαθρεμπορίας, όπως επίσης θεωρούμε ότι υπάρχει τεράστιο έλλειμμα στην έρευνα προκειμένου να ανευρεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι  σε αυτήν την υπόθεση λαθρεμπορίας.

Για να  ονομαστεί ένα καύσιμο λαθραίο πρέπει να προέρχεται είτε από παράνομη εισαγωγή είτε από  εικονική εξαγωγή, στις οποίες περιπτώσεις συμμετέχουν μόνο οι  εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών αφού μόνο αυτές μπορούν να κάνουν εισαγωγές-εξαγωγές, όπως επίσης εγείρονται και τα ερωτήματα για τον τρόπο που πέρασε  ή δεν πέρασε το λαθραίο φορτίο  από τα τελωνεία της χώρας.

Θεωρούμε ότι  πράγματα και ενέργειες δεν έγιναν σωστά, απορούμε το γιατί και θυμίζουμε ότι μέλη του  Δ.Σ της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης  (ΕΝΒΕΘ) πριν ανακαλυφθεί αυτή η υπόθεση έθεσαν  τις γνώσεις τους και την επαγγελματική τους επάρκεια στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης επισκεπτόμενοι τα γραφεία της.

Εκ του αποτελέσματος όπως φαίνετε χάθηκε ακόμη μία υπόθεση, διότι όταν μία καφετέρια για τους πέντε καφέδες των  2,00 ευρώ που δεν εκδόθηκαν αποδείξεις σφραγίζεται και αντιστοίχως κάποιοι που κάνουν λαθρεμπόριο – σύμφωνα με το κατηγορητήριο- δεν έχουν ουσιαστικά καμία ποινή τότε η πρόκληση του κοινού αισθήματος είναι μεγάλη.

Επειδή θεωρούμε υποχρέωση μας να περιφρουρήσουμε τις επιχειρήσεις μας και τις οικογένειες μας θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το αυτονόητο και την αλήθεια.       

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων