Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Μειώθηκε η τιμή του πετρελαίου λόγω αύξησης των λειτουργικών γεωτρήσεων στις ΗΠΑ

Μειώθηκε η τιμή του πετρελαίου λόγω αύξησης των λειτουργικών γεωτρήσεων στις ΗΠΑ

Διαφήμιση

Οι τιμές του πετρέλαιου κατέγραψαν μείωση σήμερα, μετά τα υψηλότερα επίπεδα τιμών, που σημείωσαν στις συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Η μείωση των τιμών αποδίδεται στις ανησυχίες των επενδυτών για τη συνέχιση της υπερπροσφοράς πετρελαίου στις αγορές, καθώς ο αριθμός των λειτουργικών γεωτρήσεων στις ΗΠΑ, αυξήθηκε για πρώτη φορά από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι εταιρίες πετρελαϊκών γεωτρήσεων στις ΗΠΑ, πρόσθεσαν μία γεώτρηση στο ενεργό δυναμικό των γεωτρήσεων, μετά τη συνεχή μείωση του αριθμού τους για 12 εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes.

Η προσθήκη αυτής της νέας γεώτρησης έρχεται μετά τη μείωση του αριθμού τους κατά τα 2/3 μέσα στο 2015 με αποτέλεσμα αριθμητικά να αγγίξουν τα επίπεδα του 2009.

Μετά την κούρσα των τιμών πετρελαίου της προηγούμενης εβδομάδας, οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκτέλεσης του αμερικανικού αργού, μειώθηκαν κατά 55 σεντς ή ποσοστό 1,4% στα 38,89 δολ το βαρέλι.

Η τιμή του, στη συνεδρίαση της Παρασκευής έφτασε στα 41,20 δολ το βαρέλι, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδό της, από τις αρχές Δεκεμβρίου, πριν χάσει έδαφος και σημειώσει διόρθωση σε ποσοστό περίπου 2% στα 39,44 δολ το βαρέλι.

Η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκτέλεσης μηνός, του πετρελαίου τύπου Brent διεθνούς προέλευσης, μειώθηκε κατά 33 σεντς στα 40,87 δολ το βαρέλι, μετά το υψηλό των 42,54 δολ το βαρέλι που κατέγραψε στην τελευταία συνεδρίαση.

«Η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου κατά τον τελευταίο μήνα, φαίνεται ότι σταθεροποίησε τον αριθμό των ενεργών γεωτρήσεων στον τομέα της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου, από απολιθώματα.

Μετά τη μείωση των ενεργών γεωτρήσεων, τα στοιχεία της Baker Hughes, δείχνουν ότι ο αριθμός τους, αυξήθηκε κατά μία γεώτρηση στις 387», σημειώνει η τράπεζα ANZ Bank.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων