Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ν. Κοτζιάς: “Δεν οφείλει μόνο η Ελλάδα απαντήσεις”

Ν. Κοτζιάς: “Δεν οφείλει μόνο η Ελλάδα απαντήσεις”

Διαφήμιση

“Από πλευράς μας, κατέστη σαφές προς όλους ότι δεν οφείλει μόνο η Ελλάδα απαντήσεις. Απαντήσεις οφείλουν, επίσης, όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή” δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνάντησης Gymnich των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που έλαβε χώρα επί ένα διήμερο στο Άμστερνταμ. “Διότι” πρόσθεσε “δεν έχει ακόμη δοθεί στην Ελλάδα η αναγκαία βοήθεια, η οποία προβλέπεται στις αποφάσεις όλων των συναντήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα”.

Ο κ. Κοτζιάς, όπως εξήγησε, στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξήχθη, σήμερα, για την προσφυγική μεταναστευτική κρίση ανάμεσα στα υποψήφια προς ένταξη κράτη-μέλη των Δυτ. Βαλκανίων και στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται στο διάδρομο των Δυτικών Βαλκανίων, που αποτέλεσε και το αποκλειστικό ζήτημα κατά τη συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ και των ομολόγων τους από τα υποψήφια προς ένταξη κράτη, τόνισε με έμφαση “ότι είναι αναγκαίο τα σύνθετα προβλήματα να βρουν σύνθετες λύσεις και για το σκοπό αυτό πρέπει να υλοποιηθούν όλες οι αποφάσεις που έχουμε λάβει σε σειρά συναντήσεων και οι οποίες δεν εφαρμόζονται” .

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης μέρας της άτυπης συνάντησης Gymnich, η συζήτηση των υπουργών Εξωτερικών είχε ως επίκεντρο το μέλλον της αρχιτεκτονικής ασφάλειας στην Ευρώπη, αλλά και οι σχέσεις της ΕΕ με το Ιράν, υπό το φως της πρόσφατης άρσης των κυρώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων