Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ναι στην επαναδραστηριοποίηση των ΚΕΔΑΚ

Ναι στην επαναδραστηριοποίηση των ΚΕΔΑΚ

Διαφήμιση

Την απόλυτη συμφωνία της με τις προθέσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο, να θέσει σε δράση τα απενεργοποιημένα Κ.Ε.Δ.Α.Κ., για τον έλεγχο και την πάταξη της παράνομης διακίνησης καυσίμων, λαθρεμπορία κ.λπ. τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.).

Παράλληλα, όμως, η Π.Ο.Π.Ε.Κ. θέτει μια σειρά ερωτήματα για την επιτυχία των ελέγχων.

Συγκεκριμένα, η Π.Ο.Π.Ε.Κ. ρωτά:

– Υπάρχει κεντρική βάση δεδομένων, όλων των δεξαμενών (Υπόγειων, Υπέργειων, Κινητών),  αποθήκευσης και διακίνησης πετρελαιοειδών προϊόντων;

– Αν δεν υπάρχει πώς θα ελέγχονται, τυχαία;

– Μήπως οι έλεγχοι περιορισθούν εκ νέου στους συνήθεις υπόπτους, δηλαδή μόνον στα πρατήρια καυσίμων;

Η Π.Ο.Π.Ε.Κ. επισημαίνει ότι, εφόσον η πρόθεση του Υπουργείου για την νέα εκστρατεία ελέγχων είναι ουσιαστική και όχι επικοινωνιακή, είναι απολύτως απαραίτητο να προηγηθεί η απογραφή και η καταγραφή άμεσα σε κεντρική βάση, όλων των εγκαταστάσεων αποθήκευσης και των πάσης φύσεως δεξαμενών, υπόγειων, υπέργειων και κινητών, διακίνησης πετρελαιοειδών προϊόντων.          

Εξάλλου, η  Π.Ο.Π.Ε.Κ. είχε επισημάνει από παλαιότερα την πλημμελή λειτουργία των ΚΕΔΑΚ, σημειώνοντας ότι είχαν περιορισθεί κατά το παρελθόν σε ελέγχους, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, στα  πρατήρια καυσίμων της ευρύτερης περιοχής της Αττικής και με μικρότερη συχνότητα ελέγχων στα πρατήρια καυσίμων της Θεσσαλονίκης.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων