Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Νέα ανακάλυψη από την BP στην Αίγυπτο

Νέα ανακάλυψη από την BP στην Αίγυπτο

Διαφήμιση

Η θυγατρική της ΒΡ στην Αίγυπτο ανακοίνωσε την ανακάλυψη φυσικού αερίου στο πεδίο Baltim South στο Ανατολικό Δέλτα του Νείλου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ερευνητική γεώτρηση Baltim SW-1 έφτασε σε θαλάσσιο βάθος 25 μέτρων από την λειτουργό εταιρεία IEOC (Eni) και σε τελικό βάθος 3750 μέτρων, ενώ διείσδυσε σε 62 στρώμα αερίου μέσα σε υψηλής ποιότητας Μεσσήνιους ψαμμίτες.

Η ανακάλυψη, η οποία βρίσκεται 12 χλμ. από τις ακτές, είναι ένας νέος σχηματισμός που σχετίζεται με την ανακάλυψη στο πεδίο Nooros πέρυσι τον Ιούλιο και σήμερα παράγει 65.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου. Θα απαιτηθούν περαιτέρω έρευνες, ωστόσο, για να υπολογιστεί το δυναμικό της νέας ανακάλυψης.

Ο περιφερειακός πρόεδρος της BP North Africa, Hesham Mekawi, δήλωσε σχετικά με την ανακάλυψη ότι η εταιρεία είναι ικανοποιημένη, καθώς πρόκειται για την τρίτη ανακάλυψη μετά το Nooros και επιβεβαιώνει το μεγάλο δυναμικό της περιοχής. «Στα σχέδιά μας βρίσκεται η αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της ανακάλυψης και να έχουν έχουμε γοργή έναρξη παραγωγής. Αυτή η ανακοίνωση αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της δέσμευσης της ΒΡ στην ανάπτυξη αποθεμάτων ώστε να υπάρξει σημαντική παραγωγή αερίου στην Αίγυπτο», τόνισε ο Mekawi.

Σημειώνεται ότι η BP κατέχει το 50% του πεδίου Baltim South, ενώ η ιταλική Eni, μέσω της θυγατρικής της, IEOC, το υπόλοιπο 50%. Το πηγάδι εξορύχθηκε από την Petrobel, κοινοπραξία της IEOC και της κρατικής αιγυπτιακής Egyptian General Petroleum Corporation (EGPC).

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων