Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Νέο πλήγμα για την καταρρακωμένη Βενεζουέλα-Αναστολή πτήσεων προς τη χώρα από την Lufthansa

Νέο πλήγμα για την καταρρακωμένη Βενεζουέλα-Αναστολή πτήσεων προς τη χώρα από την Lufthansa

Διαφήμιση

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις της στη Βενεζουέλα από τα μέσα Ιουνίου λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα.

«Εχουμε αποφασίσει να αναστείλουμε την υπηρεσία μεταξύ Φραγκφούρτης και Καράκας προς το παρόν, από τις 17 Ιουνίου», είπε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Η υπηρεσία, τρεις φορές την εβδομάδα, ήταν η μοναδική πτήση της Lufthansa μεταξύ Γερμανίας και Βενεζουέλας, είπε, προσθέτοντας ότι δεν ήταν ξεκάθαρο ακόμα πότε θα επανέλθει.

«Ο λόγος γι’ αυτό είναι η δύσκολη οικονομική κατάσταση και το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει εξαγωγή συναλλάγματος από τη χώρα», εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Οι περιορισμοί συναλλάγματος στη Βενεζουέλα καθιστούν αδύνατη για τις αεροπορικές εταιρείες τη μετατροπή των κερδών τους σε δολάρια και την αποστολή τους στο εξωτερικό.

Η Βενεζουέλα έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο αλλά η πτώση τιμών στο αργό πετρέλαιο έχει συρρικνώσει τα έσοδά της.

Οι πολίτες της χώρας είναι αναγκασμένοι να στέκονται στις ουρές σε καταστήματα με τις ώρες για τη διανομή βασικών τροφίμων και αγαθών όπως το αλεύρι και το χαρτί τουαλέτας.

Η κυβέρνηση έχει επιβάλει επίσης και καθημερινές διακοπές ηλεκτρικού για να εξοικονομίσει ενέργεια.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει αναφορές για λεηλασίες και λιντσαρίσματα ύποπτων ληστών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων