Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Νέο «σαφάρι» για τη φοροδιαφυγή

Νέο «σαφάρι» για τη φοροδιαφυγή

Διαφήμιση
«Κυνήγι» για όσους ξεγλιστρούν από την «τσιμπίδα» της εφορίας, «υπόσχεται» η ΓΓΔΕ, σε μια προφανή κίνηση να πείσει τους δανειστές ότι πρέπει να χαλαρώσουν την πίεση για ακόμα πιο σκληρά φορολογικά μέτρα και μάλιστα σε βάρος χαμηλών και μικρομεσαίων εισοδημάτων.

Σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Σχέδιο για το 2016, πέρα από τους περίπου 90.000 ελέγχους που θα διενεργήσουν οι μεγάλες Ελεγκτικές Μονάδες, οι εφορίες και τα τελωνεία, θα επιχειρηθεί να ενισχυθούν ακόμα πιο πολύ οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις δεδομένων, προκειμένου να εντοπιστεί το «μαύρο» χρήμα. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η «υπόσχεση» για ηλεκτρονικούς ελέγχους μέσω τραπεζών, όχι μόνο σε κινήσεις λογαριασμών, αλλά και σε δάνεια και σε μετοχές και σε ομόλογα, όπου κατά γενική ομολογία κινείται πολύ παράνομο χρήμα.

Ειδικότερα, το Σχέδιο της ΓΓΔΕ προβλέπει μεταξύ άλλων:

Σταδιακή ανάπτυξη και υλοποίηση e-περιουσιολογίου (συγχρηματοδοτούμενο έργο)
Σχεδιασμός και ανάπτυξη συστήματος με σκοπό τον εντοπισμό όσων επιτηδευματιών πληρώνονται με πλαστικό χρήμα, χωρίς έκδοση παραστατικού λιανικής πώλησης
Υλοποίηση Πλάνου Προώθησης Ηλεκτρονικών Πληρωμών
Επέκταση του υφιστάμενου Συστήματος Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών (Σ.Μ.Τ.Λ. & Λ.Π.) σε: α) δανειακές συναλλαγές β) χρηματιστηριακά προϊόντα
Δημιουργία ολοκληρωμένου προφίλ φορολογούμενου στο Elenxis με στοιχεία μεταβολών, ληξιπρόθεσμα, εισπράξεις, δηλώσεις, δελτία πληροφοριών, ταυτοποιημένα στοιχεία τρίτων και λοιπά στοιχεία που διαθέτουν τα υποσυστήματα της Γ.Γ.Δ.Ε.
Διασύνδεση με το πληροφοριακό σύστημα της «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.» για τη λήψη πληροφοριών ιδιοκτησίας σε υποθέσεις ελέγχου και είσπραξης.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων