Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ ΟΕΕΝΘ«Τι ζητούν Επαγγελματίες και οι έμποροι της Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη».

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ ΟΕΕΝΘ«Τι ζητούν Επαγγελματίες και οι έμποροι της Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη».

Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Ε.Ε.Θ. 30.08.2023

Θεσσαλονίκη, 30 Αυγούστου 2023

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

«Τι ζητούν οι επαγγελματίες και οι έμποροι της Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη».

 

Υπόμνημα με δέσμη αιτημάτων που στοχεύουν στην οικονομική ενίσχυση των μικρομεσαίων επαγγελματιών για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση, κατέθεσε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (Ο.Ε.Ε.Θ.), Γιώργος Μουτσογιάννης.

 

Στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πόλης, ο κ. Μουτσογιάννης ζήτησε από τον Πρωθυπουργό:

 

 1. Να μπει πλαφόν στις τιμές της ενέργειας.
 2. Να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα.
 3. Να παγώσουν οι οφειλές προς το δημόσιο που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας.
 4. Να προστατευτεί η επαγγελματική στέγη, δίνοντας παράταση δύο ετών για όσα συμβόλαια λήγουν φέτος.
 5. Να υλοποιηθούν προγράμματα επιδότησης των θέσεων εργασίας.
 6. Με νομοθετική παρέμβαση να απαγορευτούν οι διακοπές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά και επαγγελματίες για όσο τουλάχιστον διαρκεί η ενεργειακή κρίση.
 7. Να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Πολιτισμού για την διευθέτηση της εκκρεμότητας με τις ιδιωτικές εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων ώστε οι επαγγελματίες αφενός να μην χρεώνονται για χώρους που απαγορεύονταν με διάταξη νόμου να χρησιμοποιούν αφετέρου να αποσαφηνιστούν τα ποσοστά συμμετοχής δικαιωμάτων κάθε εταιρίας.
 8. Να επιμηκυνθούν χρονικά τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-49.
 9. Να ολοκληρωθούν οι εργασίες το Μετρό Θεσσαλονίκης εντός του ανακοινωθέντος χρονοδιαγράμματος, χωρίς άλλες καθυστερήσεις.
 10. Να επανέλθουν ή να ψηφιστούν άμεσα ρυθμίσεις οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες σε τουλάχιστον 120 δόσεις χωρίς τις απαγορευτικές ή περιοριστικές προϋποθέσεις του παρελθόντος για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ένταξη επαγγελματιών.
 11. Να μειωθεί το ύψος του ποσοστού της προκαταβολής φόρου των Ν.Π.
 12. Μεμονωμένα θέματα Σωματείων – Μελών της Ο.Ε.Ε.Θ. με την παράκληση να εξεταστούν και υλοποιηθούν οι προτεινόμενες λύσεις.

 

 

«Η υλοποίηση μέτρων επιδοματικού χαρακτήρα από την πλευρά της κυβέρνησης (Power Pass, Market Pass, Fuel Pass) μετρίασαν το υπέρογκο κόστος της καθημερινότητας, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των πολιτών. Ωστόσο, διαπιστώνουμε ότι από τα κοινωνικού χαρακτήρα μέτρα απουσιάζουν οι παροχές προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δίνουν καθημερινή μάχη επιβίωσης», τονίζεται μεταξύ άλλων στο υπόμνημα της Ο.Ε.Ε.Θ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Για το Δ.Σ. της Ο.Ε.Ε.Θ.

 

          Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γεν. Γραμματέας                

 

 

Μουτσογιάννης  Γεώργιος                                  Καρασαββίδης  Παναγιώτης      

 

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων