Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
ΟΠΕΚ: Στο τραπέζι η πρόταση για μείωση παραγωγής πετρελαίου κατά 4%

ΟΠΕΚ: Στο τραπέζι η πρόταση για μείωση παραγωγής πετρελαίου κατά 4%

Διαφήμιση

H Σαουδική Αραβία και οι υπόλοιπες χώρες του Περσικού Κόλπου που συμμετέχουν στον ΟΠΕΚ είναι πρόθυμες να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου κατά 4%, δήλωσαν υπουργοί Ενέργειας των χωρών αυτών στον Ρώσο ομόλογο τους, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Ειδικότερα, το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι «η προσφορά αυτή για μείωση παραγωγής πετρελαίου θα κατατεθεί πιθανότατα σε συνάντηση ειδικών του ΟΠΕΚ και αξιωματούχων από άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και στις 29 Οκτωβρίου στη Βιέννη».

Ωστόσο, ο Ρώσος υπουργός Αλεξάντερ Νόβακ τόνισε πρόσφατα στους ομολόγους, ότι η Μόσχα δεν θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου, αλλά θα την παγώσει στα τρέχοντα επίπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι το Ιράκ, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ, ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε περικοπή της παραγωγής, γιατί πρέπει να δώσει μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους. Η στάση της Βαγδάτης αναμένεται να βρει αντιστάσεις από τη Σαουδική Αραβία και τους συμμάχους της στον Περσικό Κόλπο, προστίθεται στο σχετικό δημοσίευμα.

«Αν γίνει μείωση, τότε πρέπει να μειώσουν όλοι την παραγωγή. Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις», σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων