Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Η Κ. Παπαλεξανδρή αναλαμβάνει διευθύντρια του TAP στην Ελλάδα

Η Κ. Παπαλεξανδρή αναλαμβάνει διευθύντρια του TAP στην Ελλάδα

Διαφήμιση

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) ανακοίνωσε την τοποθέτηση της Κατερίνας Παπαλεξανδρή ως νέας Διευθύντριας του ΤΑΡ για την Ελλάδα, με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2017. Η Κατερίνα Παπαλεξανδρή αντικαθιστά τον μέχρι σήμερα Διευθυντή του ΤΑΡ για την Ελλάδα, Rikard Scoufias.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Κατερίνα Παπαλεξανδρή φέρνει στον ΤΑΡ σχεδόν 20 χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία ενέργειας –ειδικότερα στις αγορές αερίου και σε μεγάλα έργα αερίου, στις εμπορικές διαπραγματεύσεις και στη διαχείριση ενδιαφερόμενων μερών. Έρχεται στον TAP από την BP Λονδίνου, όπου κατείχε πολλές υψηλόβαθμες θέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της – από το 1998 που εισήλθε στην εταιρεία.

Από το 2006 έως το 2012, η Κατερίνα Παπαλεξανδρή εργάστηκε για την BP με έδρα την Αθήνα ως Senior Market Advisor της Gas Europe & Africa, καθώς και ως Business Developer για την Caspian Gas. Έχει επίσης μεγάλη εμπειρία στο Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου, από τη θέση της ως Transportation Manager για την Caspian Gas και ως Strategic Risk Manager.

Πρόσφατα, τον Νοέμβριο του 2015, η Κατερίνα Παπαλεξανδρή ανέλαβε τη θέση της Senior Commercial Manager για τον Νότιο Διάδρομο. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της περιλαμβανόταν η εμπορική διαχείριση ολόκληρης της αλυσίδας αξίας φυσικού αερίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του TAP, Luca Schieppati, σχολίασε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η Κατερίνα προστέθηκε στην ομάδα μας ως νέα Διευθύντρια του ΤΑΡ για την Ελλάδα. Ως η μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση στη χώρα, η κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου θα συμβάλλει και θα υποστηρίξει σημαντικά την Ελλάδα, ώστε να καταστεί βασικός κόμβος στον ενεργειακό χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ως έργο τόσο στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, εισερχόμαστε τώρα στην τελική φάση υλοποίησης, καθώς ο ΤΑΡ προετοιμάζεται εμπορικά και επιχειρησιακά για να παραλάβει το πρώτο αέριο. Είμαι βέβαιος ότι η πολυετής πείρα της Κατερίνας και οι βαθιές τις γνώσεις σε ό,τι αφορά τη βιομηχανία ενέργειας, την Ελλάδα ως χώρα, και τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου, θα είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχή και ασφαλή εκτέλεση του έργου μας στην Ελλάδα».

πηγή: energyin.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων