Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Πιέση των Αμερικάνων στην Κοινοπραξία του TAP – Στα έργα ο πρέσβης της Αμερικής

Πιέση των Αμερικάνων στην Κοινοπραξία του TAP – Στα έργα ο πρέσβης της Αμερικής

Διαφήμιση

Για τους Αμερικάνους ο TAP είναι το πιο σημαντικό έργο στην ευρύτετη περιοχή αφού είναι υπό τον πλήρη έλεγχο τους και δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην επιτυχία του. Το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα ώστε να μην αμφσβητηθεί όλη η υποστήριξη τους στην ομπρέλα προσταστίας που προσφέρουν στον αγωγό. Το έργο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και θα αντιμετωπίσει ακόμα περισσότερα αν η Κοινοπραξία δεν δείξει σημάδια συνεργασία στην Καβάλα και στην κόντρα που έχει ανοίξει με την τοπική κοινωνία

Η Κοινοπραξία λειτουργώντας αποικιοκρατικά έχει φέρει σε δύσκολη θέση το έργο επικοινωνιακά αναγκάζοντας τους Αμερικάνους να στείλουν τον Πρέσβη στο έργο ώστε να περάσουν όλα τα μυνήματα προς όλες τις πλευρές. 

Ο Πρέσβης κ. Pyatt επισκέφθηκε το εργοτάξιο που βρίσκεται στην περιοχή Θεοδόσια του Κιλκίς στην Κεντρική Μακεδονία. Ξεναγήθηκε στα έργα από ομάδα στελεχών του ΤΑΡ και της εργολήπτριας εταιρείας Bonatti-J&P AVAX, και παρακολούθησε από κοντά διαφορετικά στάδια της κατασκευής του αγωγού, όπως:

– τοποθέτηση των σωληναγωγών σε σειρά

– εκσκαφή και διάνοιξη τάφρου

– καταβίβαση του αγωγού στην τάφρο

– επικάλυψη με χώμα

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο κ. Πρέσβης δήλωσε βαθιά εντυπωσιασμένος με την ταχύτητα και την ποιότητα της κατασκευής, αλλά και την έμφαση που δίδεται στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ τόνισε τη μεγάλη σημασία του έργου για την οποία όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι:

«Είναι τρομερά εντυπωσιακή η τεχνολογία που χρησιμοποιείται, η τόλμη του όλου έργου, η αξία των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται, η ποιότητα της δουλειάς που γίνεται […] Εύχομαι όλοι στην Αθήνα να μπορούσαν να τα δουν όλα αυτά από κοντά, γιατί πιστεύω ότι θα ήταν πολύ υπερήφανοι για το έργο στο οποίο συμμετέχει η Ελλάδα συμβάλλοντας στην επίτευξή του».   

 

Πηγή: thessalonikipress.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων