Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Πρατήριο διάθεσης υγραερίου στην Αργολίδα πιάστηκε για φοροδιαφυγή και λαθρεμπορία

Πρατήριο διάθεσης υγραερίου στην Αργολίδα πιάστηκε για φοροδιαφυγή και λαθρεμπορία

Διαφήμιση

Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΔΟΕ και της ΑΑΔΕ δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία ύψους 404.394,44 ευρώ και υπέπεσε σε λαθρεμπορία για 575.244,86 λίτρα

Ησφράγιση πρατηρίων για μη έκδοση αποδείξεων είναι, πλέον, συνηθισμένη και οι περιπτώσεις που αποκαλύπτονται είτε από καταγγελίες είτε από διασταυρώσεις του ΣΔΟΕ και της ΑΑΔΕ, πληθαίνουν. 

Το νέο πεδίο δράσης φαίνεται ότι είναι το υγραέριο, που χρησιμοποιείται, πλέον και σε οχήματα ιδιωτικής χρήσης, πέρα από τα ταξί.  Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση όπου στην Αργολίδαπρατήριο διάθεσης υγραερίου δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία ύψους 404.394,44 ευρώ και υπέπεσε σε λαθρεμπορία για 575.244,86 λίτρα.

Μόνο την περσινή χρονιά κατασχέθηκαν πάνω από 136.000 λίτρα λαθραίων καυσίμων, ενώ το 2021 είχαν αγγίξει τις 200.000 λίτρα, δηλαδή υπερδιπλάσιες ποσότητες από το 2020 και υπερτριπλάσιες από το 2019! Όσον αφορά στην τρέχουσα χρονιά, οι υποθέσεις λαθρεμπορίας είναι πολλές και ηχηρές, με λαθραία-νοθευμένα καύσιμα, ανύπαρκτους ΑΦΜ, δεξαμενόπλοια με αδήλωτο ναυτιλιακό καύσιμο, κρυμμένες δεξαμενές βενζίνης

Οι μέθοδοι νοθείας

Η μικρή διαφορά του ΕΦΚ μεταξύ πετρελαίου κίνησης και πετρελαίου θέρμανσης έχει περιορίσει στο ελάχιστο το κίνητρο που είχαν μέχρι πρόσφατα τα κυκλώματα λαθρεμπορίας. Ωστόσο, το αδασμολόγητο ναυτιλιακό πετρέλαιο εξακολουθεί να λειτουργεί σαν μαγνήτης για όσους θέλουν να αποκομίσουν κέρδη, νοθεύοντας το κυρίως με πετρέλαιο θέρμανσης.

anagnostis.org

 

 

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων