Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Πρόεδρος της Toyota: Σας τα έλεγα για τα ηλεκτρικά

Πρόεδρος της Toyota: Σας τα έλεγα για τα ηλεκτρικά

Διαφήμιση

Ο Akio Toyoda, πρόεδρος της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, της Toyota, κράτησε πεισματικά αντίθετη στάση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ενώ άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ξοδέψει δισεκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Toyota επιμένει μέχρι και σήμερα στα υβριδικά και στα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα, διαθέτοντας μονάχα ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στη γκάμα της, το bZ4X, έχοντας ανακοινώσει μια σειρά νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων που δεν θα έρθουν νωρίτερα από το 2026.

Παγκοσμίως, οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων δεν ακολουθούν τον ρυθμό που θα ήθελαν οι κυβερνήσεις και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, αφού οι υψηλές τιμές τους, η αυτονομία τους και ο αργός χρόνος φόρτισης των μπαταριών τους, σε συνδυασμό με τα υψηλά επιτόκια, λειτουργούν ανασταλτικά για τους καταναλωτές. Το 2022 οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρουσίασαν αύξηση 63%, αλλά κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2023, έχουν επιβραδυνθεί στο 49%.

Κάπως έτσι ο Akio Toyoda δηλώσει δικαιωμένος για τη στάση που κράτησε όλα αυτά τα χρόνια και μιλώντας ως επικεφαλής της Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας (JAMA), στο περιθώριο της έκθεσης κινητικότητας της Ιαπωνίας, που άνοιξε χθες τις πύλες της στο Τόκιο, είπε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα έπρεπε να συνεχίσουν τις επενδύσεις σε υβριδικά αυτοκίνητα αντί να κάνουν 100% στροφή στα ηλεκτρικά.

Πρόσθεσε δε, πως ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας συνειδητοποιεί πλέον πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι ο μόνος τρόπος για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ανέβεις στο βουνό που επιτυγχάνει ουδετερότητα άνθρακα,

είπε χαρακτηριστικά ο Toyoda.

autoblog.gr
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων