Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Προς EBITDA 450 εκατ. ευρώ τα ΕΛΠΕ στο πρώτο εξάμηνο του 2017

Προς EBITDA 450 εκατ. ευρώ τα ΕΛΠΕ στο πρώτο εξάμηνο του 2017

Διαφήμιση

Προς υψηλή κερδοφορία 450 εκατ ευρώ βαίνουν τα Ελληνικά Πετρέλαια στο πρώτο εξάμηνο σύμφωνα με πληροφορίες.
Στο νούμερο αυτό δείχνει ότι θα ανέλθει το EBITDA, δηλαδή τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων.
Κατά την γενική συνέλευση της Παρασκευής αναμένεται να υπάρξουν προσθήκες στο Δ.Σ του ομίλου με πρόεδρο και διεθύνοντα σύμβουλο πάντα τους κ.κ. Τσοτσορό και Στεργιούλη αντίστοιχα.
Παράλληλα η δίοικηση θα προσλάβει σύμβουλο για να αξιολογήσει την αποτίμηση της πώλησης του ποσοστού που διαθέτει στον ΔΕΣΦΑ.
Oσον αφορά τους μνηστήρες του ΔΕΣΦΑ δεν αποκλείεται από την φύση του διαγωνισμού, να υπάρξει ενδιαφέρον εκτός Ευρώπης και συγκεκριμένα από την κινέζικη πλευρά, αν αποφασίσει να το εκδηλώσει.
Ενόψει της ιδιωτικοποίησης διατηρείται συγκρατημένη αισιοδοξία για την τιμή πώλησης,χωρίς να αναμένεται εντυπωσιακό τίμημα.
Παράλληλα η δίοικηση αναμένει τις ειησηγήσεις της δίοικησης της ΔΕΠΑ για την στρατηγική της, ενόψει σημαντικών πρωτοβουλιών που λαμβάνει η δεύτερη.

Οπως κατέγραφε χθες Τρίτη 20/6/2017 το Worldenergynews.gr

Συμφωνία μεταξύ του Ελληνκού Δημοσίου και της Paneuropean του Ομίλου Λάτση επετεύχθη και αναμένεται να ανακοινωθεί.
Αποτέλεσμα αυτού θα είναι τα δύο μέρη να κατέβουν με κοινή πρόταση την Παρασκευή 23 Ιουνίου στην Γενική Συνέλευση των ΕΛΠΕ.
Η δίοικηση της εταιρίας Στεργιούλη – Τσοτσορού εξάλλου χαίρει αποδοχής και από τις δύο πλευρές και αυτό θα επισφραγιστεί.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι ο Ομιλος έχει μπροστά του άμεσα κρίσιμες αποφάσεις σε σχέση τουλάχιστον με τις συμμετοχές του στον υπό ιδωτικοποίηση ΔΕΣΦΑ.
Όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις για τους υδρογονάνθρακες αυτές θα είναι ώριμες σε 2 χρόνια από σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και άρα υπάρχει χρόνος για τους σχετικούς σχεδιασμούς.
Ο Όμιλος Λάτση μέσω της Paneuropean ελέγχει το 45,47% των ΕΛΠΕ έναντι ποσοστού 35% του δημοσίου ενώ το υπόλοιπο βρίσκεται στα χέρια μικροεπενδυτών.

www.worldenergynews.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων