Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Μεγάλη απάτη με γυρισμένα χιλιόμετρα σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Μεγάλη απάτη με γυρισμένα χιλιόμετρα σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Διαφήμιση

Μεγάλη απάτη στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκίνητων καταγγέλλει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, την ώρα που ελέω της κρίσης το καταναλωτικό ενδιαφέρον έχει μετακινηθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας«πληροφορούμαστε ότι η αγορά έχει γεμίσει με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που εισάγονται από το εξωτερικό και κυρίως από την Γερμανία καθώς και από αυτοκίνητα που προέρχονται από εταιρείες ενοικιάσεων και leasing.

Ενώ λοιπόν, το κοντέρ του αυτοκινήτου γράφει 50-60.000 χιλιόμετρα, στην πραγματικότητα τα οχήματα αυτά έχουν 150-200.000 χιλιόμετρα. Το δε «γύρισμα» των χιλιομέτρων γίνεται (με ένα laptop), ηλεκτρονικά και δεν είναι ανιχνεύσιμο εύκολα, εκτός αν το αυτοκίνητο υποστεί ειδικό έλεγχο από μηχανικό.

Αυτός είναι ο λόγος που η Αγορά έχει γεμίσει με χιλιάδες μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σε τιμές ευκαιρίας και μάλιστα σε χαμηλά χιλιόμετρα. Το τραγικότερο όλων είναι ότι εκατοντάδες αγοραστές έχουν υποστεί τροχαία ατυχήματα από βλάβες που παρουσίασαν τα κατά τα άλλα «άριστα συντηρημένα και με χαμηλά χιλιόμετρα» μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, καθώς στην πραγματικότητα επρόκειτο για αυτοκίνητα με μεγάλη χρήση και φθορές.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι έμποροι τέτοιων αυτοκινήτων δεν επιτρέπουν προ της πωλήσεως την μετάβαση του αυτοκινήτου για έλεγχο σε συνεργείο του μηχανικού της επιλογής του υποψήφιου αγοραστή.

Ξεκινά δράσεις

Όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για ένα κολοσσιαίο ζήτημα εξαπάτησης, με προεκτάσεις στην ίδια τη σωματική ζωή, σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων λόγω βλαβών. Για τους λόγους αυτούς η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ανακοινώνει ότι ξεκινά δράση ενημέρωσης και προστασίας του καταναλωτικού κοινού και θα ακολουθήσει ενδελεχής έρευνα, προώθηση ατομικών καταγγελιών και έκδοση οδηγού με χρήσιμες οδηγίες για το πώς ο υποψήφιος αγοραστής θα ελέγχει την αξιοπιστία των παρεχόμενων από τον έμπορο στοιχείων των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Μάλιστα, η Ένωση αναφέρεται σε δημοσίευμα του γνωστού περιοδικού autotriti όπου συνιστούν στους υποψήφιους αγοραστές να προβαίνουν στις εξής ενέργειες προ της αγοράς μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:

  1. Δεν αγοράζουμε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο πριν από τον έλεγχό του σε συνεργείο μηχανικού της δικής μας επιλογής. Αν ο έμπορος αρνηθεί, τότε δεν προβαίνουμε σε αγορά. Ο ειλικρινής και αξιόπιστος έμπορος δεν έχει λόγο να αρνηθεί.
  2. Ελέγχουμε τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Αν το αυτοκίνητο είναι στο όνομα κάποιου εμπόρου, ζητούμε οπωσδήποτε την προηγούμενη άδεια. Έτσι θα δούμε αν το αυτοκίνητο ήρθε από το εξωτερικό ή από κάποια εταιρεία ενοικιάσεων ή leasing.
  3. Ελέγχουμε το βιβλίο service του αυτοκινήτου καθώς έτσι θα δούμε πόσα χλμ. είχε το αυτοκίνητο πριν 3 χρόνια, πριν 2 χρόνια κ.ο.κ. και αν είναι σωστά συντηρημένο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ:
Να είσαστε πολύ προσεκτικοί με το βιβλίο service. Βεβαιωθείτε ότι είναι γνήσιο. Αν είναιπολύ καινούριο και οι εγγραφές είναι ομοιόμορφες κλπ, το βιβλίο δεν είναι γνήσιο. Για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά, αρκετές μάρκες έχουν κεντρικό ηλεκτρονικό αρχείο, με τα χιλιόμετρα και τα service όλων των αυτοκινήτων τους.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων