Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Πρόστιμα 20.000 ευρώ σε τέσσερα πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αττική για αθέμιτη κερδοφορία

Πρόστιμα 20.000 ευρώ σε τέσσερα πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αττική για αθέμιτη κερδοφορία

Διαφήμιση

Την ίδια ώρα, σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 181.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα στα διόδια των Αφιδνών

pratirio-kausima
Πρόστιμα συνολικού ύψους 20.000 ευρώ επιβάλλονται σε 4 πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αττική (σε Πειραιά, Καλλιθέα και 2 στο Βύρωνα) με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως σημειώνεται με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι τα τέσσερα πρατήρια παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021) στη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης.

 
protothema.gr

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 181.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα στα διόδια των Αφιδνών

 

Την ίδια ώρα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 181.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα στα διόδια των Αφιδνών. Κατά την διάρκεια ελέγχων της ΔΙΜΕΑ, στα διόδια των Αφιδνών, με στόχο την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου, εντοπίστηκε φορτηγό όχημα το οποίο στη θέα του μεικτού κλιμακίου ελέγχου ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να αποφύγει τον επικείμενο έλεγχο. Κατόπιν αυτού ο αστυνομικός της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής που μετείχε στο μικτό κλιμάκιο ακολούθησε το εν λόγω φορτηγό το οποίο ακινητοποιήθηκε σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου. Ο οδηγός εξήλθε από το φορτηγό και τράπηκε σε φυγή πεζός.

Έπειτα από έρευνα στο φορτηγό, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περί τα 181.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν τη σήμανση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

 

Την προανάκριση για το συμβάν έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.

 

«Οι έλεγχοι για τον περιορισμό του παραεμπορίου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια» όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων