Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στο +12% οι τράπεζες

Ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στο +12% οι τράπεζες

Διαφήμιση

Ισχυρά κέρδη με το… «καλημέρα» εμφανίζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, δεχόμενο ώθηση από το χθεσινό ράλι των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, το οποίο τροφοδοτήθηκε από τη «χαλάρωση» των ανησυχιών για το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Αυτή την ώρα (10.57), ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 4,37% στις 612,21 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να εμφανίζει άνοδο κατά 5,63% στις 1.681,50 μονάδες. Ο τζίρος κινείται σε υψηλά επίπεδα – και συγκεκριμένα στα 19,03 εκατ. ευρώ. Από το σύνολο των μετοχών, 40 ενισχύονται, πέντε υποχωρούν και επτά διατηρούνται αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει ισχυρά κέρδη κατά 12,38% στις 752,49 μονάδες, λόγω των προσδοκιών για την άμεση επαναφορά του waiver. Ως αποτέλεσμα, η Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ+12,66% ενισχύεται κατά 10,13%, η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ+13,04% κατά 14,49%, η Eurobank κατά 12,19% και η Alpha Bank ΑΛΦΑ+8,59% κατά 13,64%.
Στο ταμπλό, η μετοχή της Viohalco εκτινάσσεται στο +7% ενώ στο 6% διαμορφώνεται η άνοδος για τον Ελλάκτορα. Συγχρόνως, η μετοχή της Aegean ενισχύεται κατά 4,12%, της ΔΕΗ ΔΕΗ+3,38% κατά 3,72%, του Μυτιληναίου κατά 4,38%, του ΟΛΠ ΟΛΠ+3,02% κατά 4,93% και του ΟΤΕ ΟΤΕ+3,41% κατά 4,62%.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, στη Νέα Υόρκη θα διεξαχθεί, για πέμπτη συνεχή χρονιά, το «Greek Investment Forum», το οποίο διοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-αμερικανικό Επιμελητήριο. Στο επενδυτικό φόρουμ, το οποίο θα λάβει χώρα σήμερα και αύριο, θα συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης.

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος συναντάται από τις 10.15 το πρωί, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Κατόπιν της συνάντησης, η οποία πραγματοποιείται στο κτήριο του υπουργείου Οικονομίας. θα υπάρξει κοινή συνέντευξη Τύπου.
Υπέρ της συνεργατικής οικονομίας στην Ευρώπη τάσσεται από την πλευρά της, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), κάτι που – σύμφωνα με πληροφορίες – θα αναφέρει σήμερα ο πρόεδρός της Βασίλης Κορκίδης στη συνάντηση που θα έχουν οι κοινωνικοί εταίροι στα γραφεία της Οικονομικής Κοινωνικής και Επιτροπής (ΟΚΕ) με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Συγχρόνως, η υψηλή ανεργία και η εκροή ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικού φαλκιδεύουν την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνει η Alpha Bank, στο εβδομαδιαίο οικονομικό της δελτίο. Όπως εξηγεί αναλυτικά, η διατήρηση της ανεργίας των νέων σε υψηλό επίπεδο, ήτοι στο 40,9% στο πρώτο τρίμηνο 2016 – το υψηλότερο μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης – βλάπτει την κοινωνική συνοχή και οδηγεί αναπότρεπτα σε εκροή υψηλής ποιότητας ανθρώπινου δυναμικού.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να άρει τους περισσότερους ή και όλους τους κεφαλαιακούς περιορισμούς (capital controls) έως το τέλος του 2016 υπό προϋποθέσεις, εκτίμησε τέλος, η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη.
naftemporiki.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων