Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Reuters: Το 40% των Ελλήνων αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς της ΔΕΗ

Reuters: Το 40% των Ελλήνων αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς της ΔΕΗ

Διαφήμιση

Τέσσερις στους δέκα Ελληνες, καθυστερούν – λόγω της κρίσης – να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας αναφέρει το Reuters.

Το πρακτορείο, σε άρθρο του με τίτλο «Greece’s dark age: How austerity turned off the lights» (Ο σκοτεινός αιώνας της Ελλάδας: Πώς η λιτότητα κατεβάζει τους διακόπτες» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ενεργειακή κρίση που πλήττει τη χώρα.

 

Οπως αναφέρει. το ποσοστό αυτό του 40% που αδυνατεί να εξοφλήσει τους λογαριασμούς του, είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη με αποτέλεσμα να υπάρχουν 2,6 δισ.ευρώ σε απλήρωτους λογαριασμούς. Οπως τονίζει παράλληλα, υπάρχει μεγάλη έξαρση των κλοπών ηλεκτρικού ρεύματος (έφτασαν στις 10.600 πέρσι από 4.470 το 2012) από τις οποίες η ΔΕΗ χάνει 500-600 εκατ. ευρώ έσοδα το χρόνο, επικαλούμενος εκτίμηση διοικητικού στελέχους της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Reuters, ορισμένοι καταναλωτές χρησιμοποιούν κόλπα για να κλέψουν την ΔΕΗ με πιο δημοφιλή την μέθοδο του μαγνήτη, με τον οποίο επιβραδύνονται τα ρολόγια-μετρητές της εταιρείας.

Μάλιστα τονίζει ότι για τα νοικοκυριά που τους έχουν κόψει το ρεύμα, οι ακτιβιστές του κινήματος “Δεν πληρώνω» έχει αναλάβει τις επανασυνδέσεις.

Το πρακτορείο υπενθυμίζει ακόμα ότι οι προβλέψεις της επιχείρησης για επισφαλείς απαιτήσεις παραμένουν υψηλές. Οι συνολικές προβλέψεις διαμορφώθηκαν σε 453 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2016 έναντι 690,7 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2015.

 

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων