Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Reuters: Η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της στο ιρανικό πετρέλαιο

Reuters: Η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της στο ιρανικό πετρέλαιο

Διαφήμιση

Αντιπροσωπεία των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) θα έχει την Παρασκευή (22/1) συνάντηση με επιτελείς του υπουργείου Ενέργειας του Ιράν, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο επανέναρξης της μεταξύ τους συνεργασίας, ενώ οι Ιρανοί θα συναντηθούν και με τον Έλληνα υπουργό Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η ελληνική αγορά αποτελεί έναν από τους στόχους των Ιρανών, μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων εναντίον τους. Τα ΕΛΠΕ ήταν ένας από τους μεγάλους πελάτες του ιρανικού αργού πετρελαίου, το οποίο κάλυπτε σε ποσοστό 20% τις ετήσιες εισαγωγές της εταιρείας, πριν επιβληθούν οι κυρώσεις που ίσχυσαν για μία 10ετία.

«Εφόσον πλέον δεν δεσμευόμαστε από τις διεθνείς κυρώσεις, τα Ελληνικά Πετρέλαια θα συζητήσουν την πιθανότητα συμφωνίας για την εισαγωγή πετρελαίου από το Ιράν, καθώς και εκκρεμείς οικονομικές υποθέσεις», ανέφερε επίσημη πηγή στο Reuters.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ελληνική εταιρεία έχει ένα χρέος που κυμαίνεται μεταξύ 550 και 600 εκατ. δολαρίων, το οποίο δεν είχε αποπληρώσει εξαιτίας του δεκαετούς εμπάργκο στο Ιράν.

Όπως αναφέρει τo Reuters, ο αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Αμίρ Χοσέιν Ζαμανίνια και εκπρόσωποι της Εθνικής Ιρανικής Εταιρείας Πετρελαίου θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα την Παρασκευή, προκειμένου να έχουν συναντήσεις τόσο με τα ΕΛΠΕ, όσο και με τον υπουργό Ενέργειας της Ελλάδας, Πάνο Σκουρλέτη, όπως αποκάλυψαν στελέχη της ελληνικής εταιρείας στο Reuters, διατηρώντας την ανωνυμία τους.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων