Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Reuters: Προκαταρκτική συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών – Μειώσεις 1,8 δισ. στις συντάξεις από το 2019

Reuters: Προκαταρκτική συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών – Μειώσεις 1,8 δισ. στις συντάξεις από το 2019

Διαφήμιση
Την προκαταρκτική συμφωνία στις μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό, στα δημοσιονομικά και στο θέμα της ενέργειας επιβεβαιώνουν στο Reuters πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων.

Κυβερνητικές πηγές, ωστόσο που ρωτήθηκαν σχετικά υποστηρίζουν ότι υπάρχει πρόοδος αλλά δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία, ενώ η Κομισιόν δια της εκπροσώπου της σημειώνει ότι «δεν μπορεί να επιβεβαιώσει μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών». Μάλιστα πηγή της Κομισιόν υποστηρίζει ότι δεν είναι ακριβές το τηλεγράφημα: υπάρχει πρόοδος αλλά όχι οριστική συμφωνία, τονίζει.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, η συμφωνία προβλέπει την περικοπή των συντάξεων σε ποσοστό 1% του ΑΕΠ το 2019 και τη μείωση του αφορολόγητου περίπου στις 6.000 ευρώ, για να εξοικονομηθεί επιπλέον 1% του ΑΕΠ.

Στα εργασιακά, η κυβέρνηση δεν θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση του ορίου απολύσεων, ενώ οι συλλογικές διαπραγματεύσεις θα επανεκκινήσουν μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018. Αναφορικά με τη ΔΕΗ, η συμφωνία προβλέπει να ξεκινήσει διαδικασία πώλησης του 40% των λιγνιτικών μονάδων.

Πηγή: Euro2day

 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων