Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Saudi Aramco: Προς πώληση οι μετοχές, όχι τα αποθέματα πετρελαίου

Saudi Aramco: Προς πώληση οι μετοχές, όχι τα αποθέματα πετρελαίου

Διαφήμιση

Στην πώληση μετοχών της στους διεθνείς επενδυτές προσανατολίζεται η Saudi Aramco, η οποία επιβεβαίωσε ότι τα αποθέματα αργού της Σαουδικής Αραβίας, δεν θα τεθούν προς πώληση.

Η Saudi Aramco, η μεγαλύτερη επιχείρηση πετρελαίου στον κόσμο, εξακολουθεί να εξετάζει “όλες τις επιλογές” για οποιαδήποτε μελλοντική δημόσια προσφορά, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης μετοχών σε διεθνείς επενδυτές, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Khalid Al-Falih σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Al Arabiya. “Η εταιρεία δεν εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης των αποθεμάτων πετρελαίου”, είπε.

“Αυτό που θα προσφερθεί είναι η οικονομική αξία της Saudi Aramco και όχι τα αποθέματα πετρελαίου”, δήλωσε ο Al-Falih σε συνέντευξή του στο Νταβός της Ελβετίας. “Τα αποθέματα πετρελαίου ανήκουν στο κράτος. Ως εκ τούτου, θα προσφέρουμε την ικανότητα της εταιρείας να παράγει από αυτά τα αποθέματα”.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Saudi Aramco που παρήγαγε 10,25 εκατ. βαρέλια αργό τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε ότι μελετά τις επιλογές της αναφορικά με την πώληση μετοχών.

 
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων