Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Σε έκδοση ομολόγων για την εταιρεία του Μπουργκάς προχωρούν οι Βούλγαροι

Σε έκδοση ομολόγων για την εταιρεία του Μπουργκάς προχωρούν οι Βούλγαροι

Διαφήμιση

Σε νέα έκδοση ομολόγων, με στόχο την ενίσχυση κεφαλαίου της διαχειρίστριας εταιρείας του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, σχεδιάζει να προχωρήσει η βουλγαρική κυβέρνηση.

Όπως σημειώνεται, σε ανακοίνωση του βουλγαρικού Υπουργικού Συμβουλίου, η κρατική επιχείρηση καλείται να εκπληρώσει «οικονομικές υποχρεώσεις, για το έτος 2016, ως μέτοχος της Trans Balkan Pipeline BV, με έδρα το Άμστερνταμ, και η οποία δημιουργήθηκε στη βάση μιας Επιτροπής Διακυβερνητικής Συνεργασίας για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη μεταξύ Ρωσίας, Βουλγαρίας, Ελλάδας».

Σημειωτέον, η Trans-Balkan Pipeline B.V. (ТВР) ιδρύθηκε για να διαχειριστεί την κατασκευή του αγωγού, με τις Transneft, Rosneft και Gazpromneft να ελέγχουν το 51% της εταιρείας και τη Βουλγαρία και την Ελλάδα να κατέχουν το 24,5%, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2013, το βουλγαρικό κοινοβούλιο ανακάλεσε τη συμφωνία μεταξύ της Βουλγαρίας, της Ελλάδας και της Ρωσίας αναφορικά με τη συνεργασία των κρατών αυτών στην κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Ο αγωγός, συνολικού μήκους 258 χλμ., θα συνέδεε το βουλγαρικό λιμ

energypress.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων