Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Σε ρυθμούς ανάκαμψης το αργό

Σε ρυθμούς ανάκαμψης το αργό

Διαφήμιση

Συνεχίζουν ανοδικά τα συμβόλαια του πετρελαίου σήμερα, μετά και τα κέρδη 2% του WTI και 3% του Brent χτες, λαμβάνοντας ώθηση από την πιθανότητα οι μεγάλοι παραγωγοί να συνεργαστούν για να μειώσουν την παραγωγή.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να ανοίξουν συζητήσεις  με τη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες του OPEC για την ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου.

Μέλη του Οργανισμού των χωρών του OPEC, όπως η Νιγηρία και η Βενεζουέλα έχουν ζητήσει περικοπές για την ενίσχυση της τιμής του πετρελαίου, η οποία έχει μειωθεί κατά το ήμισυ από τον περασμένο Μάιο. Μέχρι αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, δεν υπήρχαν πολλές ενδείξεις ότι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί ήταν έτοιμοι να κάνουν μια τέτοια κίνηση.

Ειδικότερα, οι τιμές του συμβολαίου του αμερικανικού αργού τύπου WTI, παραδόσεως Μαρτίου, ενισχύονται κατά 0,65% ή 0,21 δολ. στα 32,51 δολ. το βαρέλι. Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στο ICE του Λονδίνου, το brent παραδόσεως Μαρτίου σημειώνει άνοδο 0,39 δολ. ήτοι 1,18% διαπραγματευόμενο στα 33,49 δολ. το βαρέλι.

Σημειώνεται ότι ισχυρή ανάκαμψη στα συμβόλαια του πετρελαίου “βλέπει” η Standard Chartered Bank, που εκτιμά ότι το αργό τύπου Brent είναι πολύ πιθανό να “πιάσει” έως το τέλος του έτους τα 75 δολάρια.

Ο Marios Maratheftis, επικεφαλής οικονομολόγος της Standard Chartered εξήγησε ότι η ταχεία μείωση της προσφοράς είναι πιθανή κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, με τους παραγωγούς πετρελαίου να προσπαθούν να αντισταθμίσουν τα έξοδα παραγωγής με τα έσοδα.

Βλέπουμε ανάκαμψη λόγω της δυναμικής προσφοράς και ζήτησης”, δήλωσε ο Μ. Maratheftis, επισημαίνοντας ότι η συζήτηση περί πλεονάσματος πετρελαίου βασίστηκε σε μόλις ένα εκατ. βαρέλια υπερπροσφοράς.

Η τράπεζα αναμένει οι τιμές του πετρελαίου να αυξηθούν μεταξύ 70 και 75 δολάρια το βαρέλι στο τέταρτο τρίμηνο, ενώ όσον αφορά στο Ιράν, εκτιμά ότι η προσφορά θα αυξηθεί κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα

Πηγή: reporter.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων